Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Czy moge takie oświeltenie do akawrium zastosować to akwarium
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy moge takie oświeltenie do akawrium zastosować to akwarium  (Przeczytany 1753 razy)
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« : Styczeń 11, 2008, 22:25:22 »

Wiec tak 21l dwa razy bym dał po 8W i czy można zastosować oprawkę świetlówkową T5.Czy jest duże niebezpieczeństwo?
http://www.allegro.pl/item295549827_oprawa_swietlowkowa_msp_t5_8w_355mm_mcj_.html
A pokrywę sam robie.
A na świetlówce by była ta osłona z plastiku a może po bokach pojechać taśmą jakoś izolacyjną?
a i włącznik będzie w kablu nie jak na tym rysunku najprawdopodobniej będę kupował w OBI.
Dlaczego mi nikt nie odpowiada  Wściekły
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2008, 13:12:52 wysłane przez 5blue5 » Zapisane

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #1 : Styczeń 13, 2008, 18:07:45 »

Dlaczego mi nikt nie odpowiada  Wściekły
więc Ci odpowiem - choć nie jestem ekspertem. do 21l. powinna wystarczyć IMHO jedna 8w ,tym bardziej jeżeli byś pomyślał o odbłyśnikach

5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #2 : Styczeń 14, 2008, 15:51:40 »

ale ja sie pytam tylko o to czy nie powinno być przy takim czymś oprawkę świetlówkową T5 spięcia i będzie dobre oświetlenie?16W bo trawniczek będzie.

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 14, 2008, 16:29:55 »

jeśli chcesz robić pokrywę sam to na pewno lepiej będzie dla ciebie i rybek jeśli dokupisz do tych dwóch lampek po dwie ,czyli w sumie cztery oprawki bryzgoszczelne. zamontujesz elegancko w nowej pokrywie z odbłyśnikami i nie będziesz się martwił że taśma się odkleja czy elektryka zamaka. tam zdaje się dochodzi kabel 220V więc mokre może pokopać i wysadzić korki. powodzenia.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: