Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: płeć młodych gupików  (Przeczytany 6452 razy)
merritt
Stały użytkownik

« : Sierpień 02, 2004, 21:36:15 »

po jakim czsie u młodych gupików można odróżnić płeć i w jaki sposób?

64l. 2 bocje wspaniałe, 3 molly's, parka gurami złotych, parka ramirez, parka prętników karłowatych, zbrojnik niebiestki, 3 sumiki szkliste, 5 otosków, dwie ampularie
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 03, 2004, 12:42:46 »

zwykle po okresie 2 miesięcy i widac u samców juz mazy kolorów na ciele a samiczki są zwykle nie kolorowe Smiley

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
merritt
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 03, 2004, 19:14:22 »

dzięki. na razie darmozjady mają dopiero miesiąc Cheesy

64l. 2 bocje wspaniałe, 3 molly's, parka gurami złotych, parka ramirez, parka prętników karłowatych, zbrojnik niebiestki, 3 sumiki szkliste, 5 otosków, dwie ampularie
zeus60
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Sierpień 03, 2004, 22:39:55 »

Jeżeli gupik za brzuchem ma czarną plamke jest to samica, a jeżeli jej niema jest to samiec.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Sierpień 04, 2004, 07:19:12 »

Cytat: zeus60
Jeżeli gupik za brzuchem ma czarną plamke jest to samica, a jeżeli jej niema jest to samiec.

No ale chyba nie w przypadku młodych osobników conie ?

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
atusia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Sierpień 04, 2004, 14:02:34 »

Moje miesięczne gupiki mają około półtora cm. Samce są już bardzo kolorowe a samiczki bladziutkie. Płeć możesz także rozróżnić po płetwie odbytowej: u samców jest tak zwane gonopodium, a u samiczek płetwa odbytowa jest trójkątna( taki wachlarzyk) :wink:

Pozdrawiam Beata

240l-paletki
merritt
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Sierpień 04, 2004, 15:48:07 »

tak jak sądziłem. nie miałem co zrobić z taką ilością ryb, więc nie odławiałem samic tylko te młode, które przeżyją aż ja je odłowie. i co? wychodzi na to, że mam pięć ryb i wszystkie to samiczki. Sad  baba to sobie zawsze w życiu poradzi :wink: dzięki za odpowiedzi.

sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Sierpień 11, 2004, 22:50:59 »

Ja rozpoznaje po tym że samce mają większe ogony i się szybciej wybarwiają, moje tak mają poniżej miesiąca
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: