Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowe filtry Tetra  (Przeczytany 2351 razy)
karol13
Zainteresowany
**

« : Październik 08, 2008, 19:22:02 »

Hej.
Zakładam sobie 45l dla bojków i zamówiłem sobie kaskadę. Dzisiaj dostałem nowe "Nasze akwarium" i zwróciłem uwagę na reklamę nowych filtrów kubełkowych Tetra Ex 400 i Ex 2400.
Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby założyć w tym akwa właśnie ten kubełek a sprzedać kaskadę? Póki co fundusze znajdę . Na allegro jeszcze ich nie ma ale to tylko kwestia czasu. Pozdrawiam.

Nie polemizuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Grin Grin Grin Grin Grin
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #1 : Październik 08, 2008, 19:27:18 »

No napewno tak

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
karol13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 08, 2008, 19:32:00 »

Tak właśnie myślę, ale zastanawiam się czy warto - dlaczego mm płacić za coś, czego w pełni nigdy nie wykorzystam i okaże się to droższą opcją, która nie będzie miała szans rozwinąć skrzydeł.

Nie polemizuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Grin Grin Grin Grin Grin
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 09, 2008, 08:15:45 »

Kubełek zawsze warto zainstalować. Już ex 600 by się sprawdziło a potem można wykorzystać w większym akwarium. Poza tym czyszczenie co kilka miesięcy - miodzio.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
sakaguczi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Październik 09, 2008, 09:17:09 »

Jak to czyszczenie co kilka miesiecy?
Co ile czysci sie taki kubelek ex600, ex700? :>

205L, 40L, 25L.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Październik 09, 2008, 09:44:51 »

W zależności od wydajności akwarium, obsady (ryby mocno brudzące) jest to okres od 3 mies do nawet pół roku. Jesli spada przepływność lub są inne oznaki (glony, mętna woda itp) to wtedy zabieramy się za czyszczenie. Aktualnie teraz kubełek nie był czyszczony ... hmmm nie pamietam ... chyba z 4 miesiące Smiley

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: