Akwarium- Standart 60 litrow Profil
Calosc
Calosc w innym świetle
Calosc w jeszcze innym świetleUwagi :- Wyglad, tak pewno kuje w oczy ten wielki kamlot na srodku akwarium zakupiony pod wplywem chwili razem z akwarium w sklepie akwarystycznym ( upewniono mnie, ze to nie z tych ktore utwardzaja wode a na test niestety narazie mnie nie stac

zrobilem test z octem i kamien sie nie pienil wiem, ze to nie wystarczajace ale wiecie jak to jest jak sie jest biedym studentem co ? :p ), z braku funduszy mial zastapic mi korzen, poniewaz ladne sztuki byly naprawde drogie. Za niedlugo zamierzam go usunac a wjego miejsce wstawic piekny korzen na ktorym to cos napewno "zasadze"

- Efekt "metnej wody" to oczywiscie wina aparatu, takze nie krzyczec ;p
- Woda,
Temp. 26-27 stopni C
pH - 7.1
NO2 - nie wykrywalne
( tylko te testy zakupilem z braku funduszy a powiedziano mi, ze te sa wlasnie najwazniejsze ;p )
- UFF pierwsze spostrzezenia nowicjusza - to wspaniale hobby KOSZTUJE !

( Ale nie zaluje ani zlotowki, wdziecznosc rybek jak i samo ogladanie ich zycia naprawde jest tego warte

)
Oświetlenie- 1x15W
Sprzęt- Filtr ELITE JET FLO 75 + deszczownia ( wewnetrzny )
- Napowietrzanie TETRA TEC APS-100
- Grzałka ELITE MINI 50W z termostatem
Podłoże- Żwirek 3-5mm
- Żwirek 1-3mm
Rośliny- I tu mam problem jako, ze jestem poczatkujacy i na roslinach sie zupelnie nie znam prosze was o podanie nazw poszczegolnych roslin (ponizej zdjecia)
Trawka?
Mniejsza x2
O i jedna taka
Kabomba Wodna
Duza(Poprosze osoby znajace nazwy tych roślin o pomoc

Dziekuje )
Obsada- I tu mam problem, z braku funduszy jak i z poznego rozpoznania pozno zaczete leczenie ospy wybilo mi sporo rybek

Jako, ze dzis jest sobota nie mialem czasu, jutro niedziela zamkniete sklepy dopiero w poniedzialek bede mogl uzupelnic straty jakie ponioslem
Zaczalem leczyc Ichtiostanem z Tropicala i bardzo pomoglo objawy choroby znikaja, rybki czuja sie swietnie, wybarwione, zywe i maja apetyt

A biale kropeczki bardzo malutkie juz widac tylko u Ramireza ( znikaja z dnia na dzien

)
Obsada wyglada nastepujaco :* 11 z 12 Neonkow Innesa
* 5 z 6 Gupikow ( samcow )
* 2 z 4 Kiryskow Spizowych
* 1 z dobranej parki Pielegniczek Ramireza ( tu mnie najbardziej boli, samiczka nie wytrzymala, i tu odrazu pytanie czy do samczyka, ktory zostal teraz sam dokupic samice ? czy jako, ze dobral sie w pare a samiczka umarla nie zaakceptuje nowej ? Prosze o pomoc )
* 1 Karlik Szponiasty
* 1 Zbrojnik Niebieski ( tak tak wiem, min 112l otoz ten okaz jest na przechowanie, sasiad wraca 7 pazdziernika i zaraz go odemnie odbierze

)
Planuje dokupic 3 Kiryski Panda lub Spizowe, Samiczke Ramireza
A tu zdjecia moich łobuzów
:
Neonki Inessa- Ciezko uchwycic drani ;p
Gupik Pawie Oczko- Tych lobuziakow to dopiero ciezko zlapac szczegolnie, ze uwielbiaja zabawy pod deszczowina podplywajac pod prad i pod babelki

Kirysek Spiżowy
Pielegniczka Ramireza- Gdzieniegdzie widac jeszcze biale kropki, ale bardzo ladnie sie leczy

Karlik Szponiasty- Najwiekszy uciekinier ze wszystkich zyjatek w moim akwarium ;p Czailem sie na niego ladnych pare minut bo jak wejdzie pod kamien to nie zawsze ma ochote wylezc ;p
Mowa Koncowa :Mam nadzieje, ze podoba wam sie moje pierwsze w zyciu akwarium, mile widziane opinie, rady i zalecenia w celu uspawnienia i polepszenia warunkow do zycia moim maluchom

Oczywiscie przyjme kazda krytyke poniewaz to wy jestescie doswiadczeni i pomagacie takim jak ja nowiciuszom

Pozdrawiam, i przepraszam za jakosc fotek ( robione Nokia N73 trzymana w lapce ;P )