Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « czy gupiki a akwa 126l to nie obciach?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: czy gupiki a akwa 126l to nie obciach?  (Przeczytany 5730 razy)
tomeek7
Bywalec

« : Lipiec 07, 2004, 19:24:34 »

Tak jak w temacie, w poniedzialek rusza moje nowe pierwsze akwa 126 literkow. I mam teraz takie pytanie. Czy to nie jest obciach trzymac w takim akwa gupiczkow. Chyba sie zalamia  Sad

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 07, 2004, 19:40:21 »

A trzymanie neonów w 385 l to nie obciach  :wink: .Trzymasz to co chcesz, ważna jest ilość, dobierz osade tak żeby akwa nie było puste.

385 l - dyskowce
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #2 : Lipiec 07, 2004, 19:43:43 »

Gupiki najlepiej prezentują się w takich większych akwariach. Ostatnio zakochałem się w dzikich gupikach z wenezueli są naprawdę piękne i chyba wygrają konkurs z ineskami do akwa ze sporą ilością roślin. Gupiki te przynajmniej nie walczą ze swoim odonem kiedy płyną Smiley Gupik świtna sprawa i napewno nie obciach. Pozdrawiam

P.S.
czekam aż stara barwna odmiana wymrze w moim akwa i kupuje czyste dzikie gupolki.

112,25
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Lipiec 07, 2004, 19:49:07 »

Hmmm...może zacznę tak: to co hodujesz w swoim akwarium to już przecież jest Twoja sprawa i Ty powinieneś wiedzieć najlepiej do jakich rybek masz największą słabość :wink: To, jakie masz akwarium, jakie rybki hodujesz powinno Cię cieszyć, a co mówią inni, powinno Cię lekko mówiąc walić, bo to przecież Twoje hobby :wink:
No dobra, ale dość tych wywodów :wink:  
Z drugiej strony tak dużego zbiornika 126tki szkoda troszkę , moim zdaniem oczywiście, na gupiki. Tak duże akwarium można ciekawiej zagospodarować... Może jakieś pielęgnice, tanganika, czy malawi... Ale to jest tylko moje zdanie. Nie musisz się nim sugerować :wink:

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Lipiec 07, 2004, 19:55:16 »

gupiki z neonkami b. pieknie się prezentują Smiley  Oczywiście że w 126 l. mozna trzymać gupiki i nie tylko

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
tomeek7
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Lipiec 07, 2004, 19:56:27 »

dobra przekonaliscie mnie, miomi pierwszymi rybkami beda gupiki Cheesy . Teraz tylko pytanie ile? Najprawdopodobniej nie bedzie ich za wiele. Mysle tutaj o 6 (3 parki) lub 5 (2 samce, 3 samiczki). Co wy na to?

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Lipiec 07, 2004, 19:58:57 »

i to tylko na 126 l. ?  :shock: Jeżeli lubisz gupiki to ja bym dał 12+ 6 kirysków + 1 zbrojnik Cheesy

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
tomeek7
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Lipiec 07, 2004, 20:04:59 »

wiesz Raffy oprocz gupikow chcialbym miec jeszcze inne gatunki ryb. np. mieczyki, ramirezki moze neonki, kiryski, zbrojnisie i gurami a nie chce miec przerybienia

amisu
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Lipiec 07, 2004, 22:04:36 »

Oj tam, mowcie co checie, gupiczki są gitex :!:
Przecierz wiekrzość z nas od nich zaczynała, nie??

Ja trzymałam same samczyki, dla ozdoby....!!

20l Eksperymenty ze swiatłem dziennym i małe zbrojniki n.
50l Czarne rody
80l Sum Fossilis (DO ODDANIA!)
100l Roslinne
412l MaLawi
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Lipiec 08, 2004, 08:30:08 »

No, 120 l to wcale nie tak znowu dużo, przynajmniej rybcie mają trochę przestrzeni. Gupiki też czasem lubią sobie popływać dłuższe dystanse Smiley

Ja bym zrobił z tego takie kolorowe akwa z żyworódkami - np. 10 gupików, 10 zmienniaków, może jakieś drobniczki czy inne mniejsze żadsze pięknicznowate + 2 zbrojniki nieb. lub 5 kirysków.

Odzieliłbym część akwa jakimiś zaroślami z korzeniami - tak aby maleństwa miałby gdzie się schować.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Lipiec 08, 2004, 10:26:08 »

To nie jest zaden obciach. Ja tez jak założyłem 100 L to na początku miałem tylko w tym akwa stado gupików i bardzo ładnie się prezentowały ale niestety musiałem je pózniej przeniesc do innego mniejszego akwa bo jak kupiłem skalary to zaden samiec by mi nie przezył u tych smakoszy  Smiley

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
amstaff12
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Grudzień 30, 2012, 15:35:04 »

A może pomyśl nad skalarami?
badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #12 : Grudzień 30, 2012, 15:40:22 »

A może pomyśl nad skalarami?

Autor chyba Ci nie odpowie ...bo minęło już osiem lat od ostatniego postu. Good !

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
Kadafix
Stały użytkownik

« Odpowiedz #13 : Grudzień 30, 2012, 16:46:05 »

Chciałbym uroczyście wręczyć o to tą złotą łopatę

użytkownikowi amstaff12 za odkopanie tak starego postu  Good !

Pozdrawiamy i życzymy dalszych sukcesów  papa

Gdy Ci smutno, gdy Ci źle, weź akwarium, popatrz w nie.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: