Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: wyprzydzające ryby  (Przeczytany 2398 razy)
Bogna
Stały użytkownik

« : Październik 21, 2004, 12:21:40 »

Daje moim gupiką  suszony pokarm zielony jednak nie chcą go jeść tj.łapią i wypluwają daje im pokrzywe ,sałate,pietruszke, a nawet rośliny które obskubuja, bo myślałam, że, znając ich smak zjedzą je ale one nic z tych rzeczy nie jedzą od początku miały urozmaicony pokarm więc dlaczego wybrzydzają?Teraz karmie ich samą zieleniną którą po 2 min. odławiam żeby nie zanieczyszczała akwa jednak one nie jedzą Sad .Co robić :?:

Akwa25l:7xneon innesa,1xkirysek spizowy,1xz.niebieski,1xkarlik szponiasty,2x zmienniak wielobarwny,2xgupik i 8 młodych
Temp:24sC.
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #1 : Październik 21, 2004, 13:32:32 »

Widocznie Twoje rybcie nie koniecznie potrzebują samej zieleniny... Może wystarcza im to co urosnie samo w akwarium. Tak się dzieje często że w akwariach z żyworódkami gdzie karmi sie je zooplanktonem ryby skubią tylko malutkie glony jako dodatek nic więcej zielonego nie chcą jeś a ich kondycja i przyrosty są wręcz świetne ! Smiley na siłe nie ma co pchać im zieleniny bo poco ma to gnić. Pamiętaj że w większości płatków jest juz dodatek roślinny. Lepiej będzie jak co jakiś czas urozmaicisz im dietę czymś żywym - polecam: żywe dafnie i żywe larwy komara, żywe ochotki ze zbiorników na deszczówkę a i drobniutko posiekane dżdżownioce są świetne (możesz zastąpić je mrożonkami tylko wtedy nie jest to już takie widowiskowe karmienie Wink )

112,25
Bogna
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 22, 2004, 10:39:40 »

Ostatnio zrobiłam kamyk dla mojego suma tj. pokryłam go zielenimą z wodą i wysuszylam (czytałam o tym w AKK) i co widzę zamiast suma jedzą go gupiki :shock: .Więc chyba problem zieleniny mam z głowy :lol: .

Akwa25l:7xneon innesa,1xkirysek spizowy,1xz.niebieski,1xkarlik szponiasty,2x zmienniak wielobarwny,2xgupik i 8 młodych
Temp:24sC.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: