Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Ciekawa historia, ale jak się skończy?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ciekawa historia, ale jak się skończy?  (Przeczytany 1809 razy)
Danuta
Bywalec

« : Lipiec 29, 2004, 10:52:07 »

Jedna moja mała pielęgniczka bardzo lubi pływać i przebywać koło filtra. Dzisiaj zauważyłam , że jest dokładnie między 4 - ma ssawkami przytrzymującymi filtr do szyby. Nie mogła się stamtąd wydostać i ja nie bardzo mogłam odkleić chociaż dwie ssawki. Wydostała się ale jest jakaś ściśnięta, że tak powiem. Jej kompan zmusił ją do pływania, przysiadła na górze w roślinkach. Może dojdzie do siebie? Sad

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Riczi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 29, 2004, 10:59:17 »

Może po prostu wygłodniała i dlatego jest taka ściśnięta? A poza tym jak wcisnęła się aż tam to musiało ją do tego coś skłonić. Może bała się jakiejś innej ryby, albo jest chora. Ja zbytnio nie wiem. Ale przekaż odemnie zdrówka dla tej rybci.
Oby te życzenia ją nie zabiły.

Mam akwa. 83.538l, 6 skalarów, 2 kiryśniki czarnoplame, liposarcus multiradiatus - plecostomus, mieczyk czerwony, 2 gupiki, 7 neonów inessa, żabka - karlik szponiasty oraz 2 ampularie. Hodowcą jestem od roku. Mam 16 lat. Urodziły się młode skalary
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Lipiec 29, 2004, 12:20:28 »

Ja tak miałem z glonojadami. Ale podrosły i już się tam nie mieszczą Smiley Sporo rybek lubi pływać koło filtra. Moje kosiarki przykładowo często walczą z prądem wody wytwarzanym przez filtr.
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Lipiec 29, 2004, 12:59:23 »

Widzę , że już z nią lepiej
 :lol:

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Lipiec 29, 2004, 14:17:58 »

U mnie mój nowy filtr bardzo polubiły zbrojniki , zawsze jakis na nim siedzi a nieraz kilka  :lol:

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Lipiec 30, 2004, 14:12:08 »

Dla żałobniczki nie jest to normalne, widocznie coś jej odbiło.
Moje bocje często wciskają się między mocowanie filtra przykejone do szyby a filtr, to jest dopeiro szczelina Wink , nie wiem czy same potrafią sie stamtąd wydostać Wink, zawsze im pomagam i jakoś nic sobie z tego nie robią, tylko ja w strachu ale już coraz mniejszym Smiley.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: