Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Szczypce  (Przeczytany 1832 razy)
Danuta
Bywalec

« : Lipiec 28, 2004, 08:30:49 »

Czy ma ktoś z was szczypce do wyciągania ryb zdechłych, czy przycinania roślin, poza tymi, które ktoś proponował zrobić z nozyczek? Może macie jakieś pomysły? :idea:  :good!:
Ja mam koleżankę, pracuje na chirurgii i ma mi przynieść specjalne 50 cm szczypce służące do przytrzymywania nici chirurgicznych czy do podawania jakichś wacików itp. Chyba dobre będą, widziałam mniejsze i mi się spodobały. :wink:

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 28, 2004, 09:45:52 »

Takie rzeczy są bardzo drogie, ale mogą się okazać przydatne. Jeśli koleżanka ma Ci przynieść to tylko się ciesz Smiley Ja martwe ryby wyciągam po prostu siatką.
michał
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Lipiec 28, 2004, 12:21:07 »

ja robię identycznie a obumarłe części roślin usuwam rękoma :?  Smiley

Błądzić to rzecz ludzka!?!
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Lipiec 28, 2004, 15:59:47 »

Fajna rzecz ale szkoda na to kasy. Może i ja popytam znajomych medyków Smiley

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Duch
Man without body
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Lipiec 29, 2004, 08:00:29 »

Cytat: Danuta

Ja mam koleżankę, pracuje na chirurgii i ma mi przynieść specjalne 50 cm szczypce

Bardzo przydatna rzecz. Ja kupiłem sobie szczypce 30cm i nożyce 25cm w sklepie z zaopatrzeniem medycznym za chyba 40pln (za wszystko) czyli o jakieś 50-70% taniej niż firmowe gadżety. IMO to sprzęt na który opłaca się wydać pieniądze...szczególnie jak ma się zamiar bawić w rośliny. Ja nie wyobrażam już sobie bez nich pracy w bianiaku (sadzenie roślin a w szczególności trawek, pojedynczych pędów, glosi itp. usuwanie glonów np. dłuuugich nitek) Dzięki szczypcom można uzyskać większe zagęszczenie roślin....nie wyobrażam sobie posadzenia ręką np 20pędów danej rośliny na 20cm2 dna :lol: .

Pozdrawiam Norbert
AquaDesign.pl
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Lipiec 29, 2004, 14:10:26 »

Ja tam wkładam ręke i biore zdechłego osobnika do ręki, zresztą tak samo usuwam zgniłe częsci roslin , tak mi jest najwygodniej  Smiley

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: