Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krwewetki w 54l  (Przeczytany 3604 razy)
tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Sierpień 22, 2008, 15:43:08 »

no jeśli chcesz odchować małe to najlepiej same Smiley
ja tak mam w 54 litrach i nie narzekam Smiley

pozdro

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

axepulse
Zainteresowany
**

łukasz jestem:p

« Odpowiedz #16 : Sierpień 27, 2008, 19:18:23 »

Każdy doradza koledze jakich rybek nie powinno się trzymać, a nikt nie powie,że krewetek amano raczej nie rozmnoży i nie wykarmi w normalnym akwarium-bo czyż nie o to w tym wszystkim chodzi?. Potrzebują do tego bardzo specyficznych warunków i ponoć słonej wody. Na początek proponuje raczej red cherry i caridina babaulti.

Lepekun: zakup sobie parę sztuk wyżej wymienionych krewetek,a na pewno szybko doczekasz się potomstwa;) Pod warunkiem,że uprzednio przysłonisz filtr(właśnie przez głupotę sporo krewetek mi wcięło). Do tego dodaj parę liści dębu(koniecznie suchych z tamtego roku) lub migdałecznika i przygotuj wywar z szyszek olchy (1-2 szklanki wrzątku i parę szyszek; po wystudzeniu wlewasz do akwa). Użyte szyszki również wrzuć do akwarium.Efekt przecudny.Woda o kolorze herbacianym. Dostarczy to garbników krewetkom. A dodatkowo krewetki mają co podskubywać(szyszki). Poza tym przydałby się jakiś korzeń,drobny żwir(a nawet pył czy też piasek kwarcowy) i parę mchów.

P.S. ...i po co w to wszystko mieszać rybki. Ja potrafię godzinami siedzieć przed akwarium, podziwiać krewetki i obserwować ich zachowanie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2008, 19:47:05 wysłane przez axepulse » Zapisane

...ostatnio zamieniłem akwarium towarzyskie na krewetkarium.
gg 1921930 Smiley
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 03, 2008, 20:14:06 »

Każdy doradza koledze jakich rybek nie powinno się trzymać, a nikt nie powie,że krewetek amano raczej nie rozmnoży i nie wykarmi w normalnym akwarium-bo czyż nie o to w tym wszystkim chodzi?. Potrzebują do tego bardzo specyficznych warunków i ponoć słonej wody. Na początek proponuje raczej red cherry i caridina babaulti.

jakby kogoś interesowało jak rozmnożyć Amano to tu jest ciekawy artykuł   -----------> http://www.aquadesign.pl/artykuly_html/AAmanosbreeding.htm
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: