Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « dlaczego zdychaja welonki????
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: dlaczego zdychaja welonki????  (Przeczytany 7654 razy)
MANIEK
Stały użytkownik

« : Lipiec 25, 2004, 15:23:19 »

okolo tydzien temu kupilem welonke wraz z kula dla mojej dziewczyny i padla po okolo 5 dniach. Zrobila jej sie na glowie fioletowa plama, pewnie dlatego ze nie bylo napowietrzania a wczesniej byla przyzwyczajona a poza tym byla dosc duza. Kupilem nastepna ale malutka i zdechla po 24 godzinach!!! nie wiem czy jest sens kupowac nastepna i umieszczeac ja w kuli bez napowietrzania?!? co moze byc przyczyna ze zdychaja?? Woda byla wymieniana codziennie. pozdrowionka!!

240- paletkarium:)
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 25, 2004, 16:49:40 »

Maniek -  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

RYB SIĘ NIE TRZYMA W KULACH !!!!!!!! ILE RAZY POWTARZALISMY ŻE SIĘ NIE TRZYMA SIĘ RYB W KULACH :!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!:

Kup jej akwa 40 l. z welonką + równowagą biologiczną +dobra dieta+kilka roślin+dobry filtr+temp 23C top wtedy...

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
marcinn
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 25, 2004, 21:23:15 »

SADYSTA !!!! A ten sprzedawca to też niezly debil skoro sprzedał ci welonkę w kuli  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!: :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!: :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!: :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!::!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!::!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:   :!:  :!:   :twisted:

Majster sztyk
MANIEK
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 25, 2004, 21:44:14 »

Wiecie, tak to juz jest na tym swiecie ze wyglad sie liczy a nie dobro zwierzat!!! Nigdy nie mialem welonek!!! Czlowiek uczy sie na bledach!!! Teraz juz wiem i w kuli posadze kwiatki a welonki do akwa z filtrem i roslinkami itp!!! Dzieki za info, ale to sprzedawca wprowadzil mnie w blad!! pozdro! :oops:

michał
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Lipiec 26, 2004, 09:43:44 »

Maniek piszesz pod swoimi postami że masz akwa 110l. Smiley i niewiesz że trzymanie ryb w kuli to istna męczarnia dla nich :?:  :?:  :?:  :!:  :evil:

Błądzić to rzecz ludzka!?!
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2004, 10:43:37 »

:evil: A bo ludzie widzą ze w kuli welonka niezle wygląda i idą na to a nie bierą juz pod uwagę jak moze się rybka w tym czuć !!!!

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
MANIEK
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2004, 13:11:04 »

:oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:  :oops:

Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Lipiec 26, 2004, 15:41:12 »

Ale nieprzejmuj się na przyszłosc będziesz wiedział, a zamiast kuli wez kup chociażby małe 10 litrowe akwa  :wink:

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Lipiec 26, 2004, 15:50:46 »

Ale przypadkiem nie trzymaj w nim welonki Smiley
MANIEK
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Lipiec 26, 2004, 23:14:36 »

Ja jednak czegos nie rozumiem... Jaka jest roznica pomiedzy kula 15 litrow a akwa 15 litrow??? Zakladajac za wyposazenie bedzie identyczne. filter, roslinki ipt i welonka do kompletu :lol:  Pozdrawiam!!

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2004, 08:13:54 »

Kształt !!!
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #11 : Lipiec 27, 2004, 10:46:34 »

Cytat: mdramski
Kształt !!!

no i jeszcze... Koszty!
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Lipiec 27, 2004, 10:50:09 »

Cytat: sir Michael
Cytat: mdramski
Kształt !!!

Koszty!

Mniejsza o koszt, jak kogoś stać to niech sobie kupuje co chce. Rybom to obojętne ile zapłacisz za akwa. Dla nich najważniejsze jest to w czym będą żyły.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Lipiec 27, 2004, 11:20:04 »

Akwarium 15L ?? Ludzie, 15L to nie akwarium, w 15L to nawet ryb w sklepach sie nie trzyma !! "Akwaria 15L" służą (powinny służyć) jedynie jako kotniki lub kwarantanniki. A taki zbiorniczek od 15L kuli różni sie tym że w miare wygodnie można do niego włożyć filtr i grzałke.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
MANIEK
Stały użytkownik

« Odpowiedz #14 : Lipiec 27, 2004, 12:41:23 »

Oki, dzieki moja ciekawosc zostala zaspokojona, zrozumialem o co chodzi!!!Pozdrawiam!!

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: