MANIEK
Stały użytkownik

|
 |
« : Lipiec 25, 2004, 15:23:19 » |
|
okolo tydzien temu kupilem welonke wraz z kula dla mojej dziewczyny i padla po okolo 5 dniach. Zrobila jej sie na glowie fioletowa plama, pewnie dlatego ze nie bylo napowietrzania a wczesniej byla przyzwyczajona a poza tym byla dosc duza. Kupilem nastepna ale malutka i zdechla po 24 godzinach!!! nie wiem czy jest sens kupowac nastepna i umieszczeac ja w kuli bez napowietrzania?!? co moze byc przyczyna ze zdychaja?? Woda byla wymieniana codziennie. pozdrowionka!!
|
|
|
|
|
|
240- paletkarium:)
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 25, 2004, 16:49:40 » |
|
Maniek - :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
RYB SIĘ NIE TRZYMA W KULACH !!!!!!!! ILE RAZY POWTARZALISMY ŻE SIĘ NIE TRZYMA SIĘ RYB W KULACH :!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!::!:
Kup jej akwa 40 l. z welonką + równowagą biologiczną +dobra dieta+kilka roślin+dobry filtr+temp 23C top wtedy...
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
marcinn
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 25, 2004, 21:23:15 » |
|
SADYSTA !!!! A ten sprzedawca to też niezly debil skoro sprzedał ci welonkę w kuli :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!::!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!::!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :twisted:
|
|
|
|
|
|
Majster sztyk
|
|
|
MANIEK
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 25, 2004, 21:44:14 » |
|
Wiecie, tak to juz jest na tym swiecie ze wyglad sie liczy a nie dobro zwierzat!!! Nigdy nie mialem welonek!!! Czlowiek uczy sie na bledach!!! Teraz juz wiem i w kuli posadze kwiatki a welonki do akwa z filtrem i roslinkami itp!!! Dzieki za info, ale to sprzedawca wprowadzil mnie w blad!! pozdro! :oops:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michał
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 26, 2004, 09:43:44 » |
|
Maniek piszesz pod swoimi postami że masz akwa 110l.  i niewiesz że trzymanie ryb w kuli to istna męczarnia dla nich :?: :?: :?: :!: :evil:
|
|
|
|
|
|
Błądzić to rzecz ludzka!?!
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2004, 10:43:37 » |
|
:evil: A bo ludzie widzą ze w kuli welonka niezle wygląda i idą na to a nie bierą juz pod uwagę jak moze się rybka w tym czuć !!!!
|
|
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
MANIEK
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2004, 13:11:04 » |
|
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 26, 2004, 15:41:12 » |
|
Ale nieprzejmuj się na przyszłosc będziesz wiedział, a zamiast kuli wez kup chociażby małe 10 litrowe akwa :wink:
|
|
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 26, 2004, 15:50:46 » |
|
Ale przypadkiem nie trzymaj w nim welonki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MANIEK
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 26, 2004, 23:14:36 » |
|
Ja jednak czegos nie rozumiem... Jaka jest roznica pomiedzy kula 15 litrow a akwa 15 litrow??? Zakladajac za wyposazenie bedzie identyczne. filter, roslinki ipt i welonka do kompletu :lol: Pozdrawiam!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2004, 08:13:54 » |
|
Kształt !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 27, 2004, 10:46:34 » |
|
Kształt !!! no i jeszcze... Koszty!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 27, 2004, 10:50:09 » |
|
Mniejsza o koszt, jak kogoś stać to niech sobie kupuje co chce. Rybom to obojętne ile zapłacisz za akwa. Dla nich najważniejsze jest to w czym będą żyły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 27, 2004, 11:20:04 » |
|
Akwarium 15L ?? Ludzie, 15L to nie akwarium, w 15L to nawet ryb w sklepach sie nie trzyma !! "Akwaria 15L" służą (powinny służyć) jedynie jako kotniki lub kwarantanniki. A taki zbiorniczek od 15L kuli różni sie tym że w miare wygodnie można do niego włożyć filtr i grzałke.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MANIEK
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 27, 2004, 12:41:23 » |
|
Oki, dzieki moja ciekawosc zostala zaspokojona, zrozumialem o co chodzi!!!Pozdrawiam!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|