Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: bimbrownica  (Przeczytany 3028 razy)
MANIEK
Stały użytkownik

« : Lipiec 21, 2004, 18:00:00 »

czy bimbrownica w zły sposób wpływa na rybki? mam akwarium 110 l. planuje zrobic bimbrownice z 2 butelek wezyków oraz drozdze i cukier! a pozatym jeszcze jedno czy moze ktos napisac dlaczego skalary zdychaja? w ciagu doby 3 duze!! :cry:  nie dawałem zadnych pierdół do wody a na powiezchni utworzyła sie powłoka taka oleista jak gdyby? wymieniłam wode w calym akwarium i czekam na rezultaty!!! akwarium ogólne!! dziekuje za wszelkie odpowiedzi pozdrawiam

240- paletkarium:)
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 21, 2004, 18:34:16 »

Bimbrownia może spowodować obniżenie pH, co może się okazać szkodliwe dla rybek.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Lipiec 21, 2004, 19:37:38 »

Zmiana PH może być szkodliwa dla ryb ale poważny skok wartosci będzie tylko gdy KH<6, wątpie abyś miał tak miękką wodę. Znajdziesz na forum wiecej o niej pod hasłem bimbrownia a nie bimbrownica.
A z tymi skalarami to dziwne, dziwna jest ta plama, może ktoś Ci coś wlał do akwarium? Jakeiś dzieci moze w okolicy były?

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: