Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Ja kupiłam świetlówkę firmy Tungsram węgierską.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ja kupiłam świetlówkę firmy Tungsram węgierską.  (Przeczytany 1363 razy)
Danuta
Bywalec

« : Lipiec 15, 2004, 12:56:29 »

I taką świetlówką kupioną w sklepie AGD świeciłam przez tydzień myśląc, że koniecznie muszę kupić akwarystyczną. Kupiłam ją SUN -GLO i jakież było moje ździwienie? Węgierska świeciła identycznie. Nie widzę żadnej różnicy. A miało być tak inaczej. Jest ,ale w moim portfelu. Za poprzednią zapłaciłam 11 zł. A za tą 22,00.  :cry: Teraz mam 2 ale nie o takich marzyłam. Wprawdzie jest to światło ciepłe, ale nie wybarwia rybek tak jakbym chciała i oczekiwała.

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #1 : Lipiec 15, 2004, 14:35:28 »

generalnie sun glo nie wybarwia ryb. daje światło zbliżone do słonecznego.

gg:1384140
kristi_wawa
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 15, 2004, 18:31:40 »

ja mam POWER GLO i jest super!!!! ale niestety po kieszeni też mocno daje.... Sad

You May Be Only One Person In The World, But You May Also Be The World To One Person
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Lipiec 15, 2004, 20:22:11 »

Policz ile jest decymetrów kwadratowych w podstawie akwarium i ile woltów w oświetleniu (całym) akwa i jak watów będzie więcej od decymetrów to oświetlenie jest w sam raz Smiley
darowo
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Lipiec 18, 2004, 11:59:34 »

chodzi ci o waty na m2 , a nie o wolty- to różnica...

darowo
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: