Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Czy jakaś rybka jest w niebezpieczeństwie?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy jakaś rybka jest w niebezpieczeństwie?  (Przeczytany 5930 razy)
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 29, 2008, 10:05:48 »

Mam filtr...żałuje że się zarejstrowałam na tym forum:/

ps. Turysta - chyba mimo wszystko Cię poniosło i myślę że mógłbyś koleżankę przeprosić.Jej wina ale myślę że można zakończyć na uświadomieniu jej tego, bez awersjii .. Nie każdy czyta na początku. To że zapytała na forum świadczy że jest na dobrej drodze;)
W wypowiedzi Ryba2008 na dobrej drodze Smiley
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 30, 2008, 09:01:45 »

Nie powinienem tutaj na forum dyskutować ale ...

6. Zabrania się zamieszczania na Forum:
    - obraźliwych zwrotów w stosunku do innych osób,
definicja paproch wedle pwn
paproch «drobna cząsteczka czegoś nieokreślonego»
W kontekscie w którym tego użyłeś jest to zwrot obraźliwy i taki był twój zamiar w stosunku do koleżanki
Teraz sie zastanów nad ostrzeżeniem chyba że interpretacja regulaminu jest po swojemu
Nie mam się nad czym zastanawiać ... zwłaszcza, że to nie pierwsza taka wypowiedź w takim tonie.
Jeśli masz zastrzeżenia - zwróć się do Administratora ...

P.S.
Zamiast się ze mną kłócić po prostu przeprosiłbyś

TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 30, 2008, 09:47:55 »

[/quote]
W kontekscie w którym tego użyłeś jest to zwrot obraźliwy i taki był twój zamiar w stosunku do koleżanki

P.S.
Zamiast się ze mną kłócić po prostu przeprosiłbyś

Wiesz Pis tez liczył że wygra wybory - przegrał bo tez myślał w tym kontekście że wie co wyborcy myślą -Ty też nie wiesz co miałem na myśli więc gratulacje jak wiesz

Przeprosić za co że ktoś żałuje ze tu sie zarejestrował  HuhHuhHuh To chyba jakaś drwina
ps nie kłócę sie jak i ja tak i Ty wiesz że regulamin nie został złamany tylko po swojemu zinterpretowany zresztą już nie po raz pierwszy Smiley
Dzięki za medal Smiley
Założę sie że ryba sie tu nie pojawi a jak sie juz pojawi to znowu z banałem
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 30, 2008, 12:39:02 »

Turysta: regulamin powstał aby uwrażliwić niktórych forumowiczów na pewne sprawy. Większość forumowiczów nawet nie potrzebuje go znać jeśli sami wiedzą jak postępować zgodnie z netykietą.
Kiedyś przez długi czas nie było wcale spisanego regulaminu co nie przeszkadzało w tym, żeby raz po raz kogoś upomnieć.

No i w tym przypadku nie chodzi o łamanie jakiegoś prawa, regulaminu czy nie. Chodzi o obrażenie koleżanki. Oczywiście, że słowo "paproch" nie jest negatywnym słowem samo w sobie, tak samo zresztą jak i "śmieć". I nie uwierzę jeśli powiesz, że zostałbyś obojętny jeśli ktoś nazwałby Ciebie "śmieciem".

Nawet jeśli ktoś postępuje z rybkami fatalnie to należy mu się szacunek jako człowiekowi a także druga szansa - w końcu przychodzi na forum po to by czegoś się dowiedzieć. Jeśli nie chce przyjmować naszych argumentów - trudno - nie zmusimy nikogo do niczego i po sądach za męczenie zwierząt nikt nikogo tu nie będzie ciągał.
Najlepszy skutek mogą odnieść cierpliwe i rzeczowe odpowiedzi, choć wiem, że to czasem trudne.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 30, 2008, 12:46:34 »

I tu masz racje
śmieć ma dwu znaczne  znaczenie
Paproch ewidentnie jednoznaczne nie obraźliwie - i tu mam  rację  jak byście tego nie tłumaczyli (inaczej jak ktoś czyta tekst którego wcale nie rozumie )
Ale ryba już wcześniej podjęła decyzję przed moja uszczypliwą a naprowadzającą odpowiedzią !
Ze tez tego nikt nie zauważył .
Cytat: Rybka2008  Czerwiec 27, 2008, 13:57:44
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2008, 12:49:56 wysłane przez TURYSTA » Zapisane
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 30, 2008, 13:17:12 »

Hmm trzeba by zrobić ankietę, kto nie ma nic przeciwko, żeby go nazwać "paprochem" Smiley

Ale nikt tu nie zarzucał Ci, że koleżanka napisała, że żałuje przez Ciebie, tylko że ją potem obraziłeś.

Pozdrawiam
Admin
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 30, 2008, 13:24:28 »

I tu masz racje
śmieć ma dwu znaczne  znaczenie
Paproch ewidentnie jednoznaczne nie obraźliwie - i tu mam  rację  jak byście tego nie tłumaczyli (

powiem szczerze że twoja lingwistyczna filozofia nie przemawia do mnie.

Ja żałuję tylko jednego żeś nie poczytał podstawowe warunki życia ryb.Ale Cie też rozumiem lepiej kupić założyć niż trochę o wiedzę sie pofatygować.
Naciska mi sie jedno określenie co do Twej osoby jesteś paproch i mam nadzieję że to zmienisz

gdyż jeżeli w tym kontekście słowo "paproch" ma znaczenie "ewidentnie jednoznaczne nie obraźliwie" to ja nie widzę sens Twoja wypowiedź żeś ją tak napisał.

jednym słowem brnij człowieku....   no i oczywiście przepraszam Cię na forum z całego serca za tę namiastkę uszczypliwości.   EOT

Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 30, 2008, 13:50:40 »

Turysta poprosił o usunięcie konta, co niniejszym czynię a ten wątek zamykam.

Pozdrawiam
Admin
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: