Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: ratunku moje ramirezy maja tarlo  (Przeczytany 6124 razy)
Anfield
T29
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 16, 2008, 10:00:07 »

dzięki za tak szybką odpowiedź!  Cheesy

no właśnie one już wędrują i próbują poznawać akwa ale jak się jakiś oddala to tatuś/mamusia podpływa cium do pyska i zaraz wędrowniczka cium spowrotem do gromadki  Cheesy jest na co patrzeć  Cheesy

ale widziałem już takiego z drugiej strony akwa, dorosłe nie miały szans go wypatrzyć więc pewnie stał się pokarmem..

a jak jest ze wzrostem? pamiętasz jak u Ciebie było?

i mam jeszcze jedno pytanie, był problem z podawaniem pokarmu gdyż mikrovit pływa.. długo pływa.. i jest tak drobny, że opada gdziekolwiek bądź a nie tam gdzie chcę czyli w "chmurę" narybku, a z drugiej strony gdyby narybek miał wypływać do góry to napewno zostałby prędzej zjedzony niż ten mikrovit, więc Polak potrafi, wymyśliłem, że będę go podawać małą strzykawką..

jak pomyślałem tak zrobiłem i wstrzykuję mikrovit zmieszany z wodą z akwa w środek pływającego narybku, mikrovit opada lub gdzieś się rozchodzi, ale liczę na to, że część z niego jest zjadana przez narybek

czy macie jakiś lepszy pomysł na karmienie narybku w akwa ogólnym? bo boję się, że tego mikrovitu więcej się rozpływa niż jest zjadane i nie wiem czy młode mają dość pokarmu..

swoją drogą śmieszne jak samiec zaciekle atakuje tą strzykawkę kiedy podaję pokarm  Cheesy

gdzieś czytałem, że rodzice sami pobierając pokarm rozdrabniają go i podają narybkowi, ale u mnie jakoś tego nie zaobserwowałem jak to jest?

T29 Cheesy
Pozdrawiam
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 16, 2008, 10:12:01 »

Rób swoje nie stresuj samca !!!!
To że są młode nie oznacza że nie znikną .
Ryby sobie dadzą rade bez obaw
U mnie rosły około 1,5 miesiąca zanim inne dały sobie z nimi spokój z tym że i tak chowają się jeszcze ale nabierają śmiałości
Anfield
T29
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 16, 2008, 11:28:59 »

tzn. co? nie karmić młodych w ogóle?  Shocked
bo ten mikrovit jak sypnę na powierzchni to go nie dostaną..  Sad

T29 Cheesy
Pozdrawiam
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 17, 2008, 08:53:13 »

Karm normalnie o resztę sie nie martw Smiley
kertyz
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 17, 2008, 09:59:41 »

witajcie okazało sie ze wprowadziłam wredne choróbsko do zbiornika, padlo mi wiekszosc rybek samiec ramirezy sie uchował, wyglada na zdrowego, a teraz musze mu załatwić samiczkę bo gania wszystko co sie rusza, po akwarium.

JAK WIECIE GDZIE W WARSZAWIE SA JACYS CHODOWCY TYCH RYBCI TO PROSZE O INF. Ew kupie ze sklepu ale wole osobiście od chodowcy, bo rybcie sa w lepszym stanie.

Uważajcie na żywe pokarmy odkazajcie je bo robale chodowabne sa w stawach i nigdy nie wiadomo co sie wprowadzi z jedzonkiem do akawrium
Anfield
T29
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 17, 2008, 10:44:12 »

dlatego właśnie nie stosuję żywego pokarmu, może moje rybcie wiele tracą, ale przynajmniej niczego nie przywlekę w ten sposób.. a ryby z dobrego sklepu są również zadbane tylko trzeba je starannie wybrać  Wink
najpierw obserwować a później kupić Cheesy
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2008, 15:49:33 wysłane przez Dagnabbit » Zapisane

T29 Cheesy
Pozdrawiam
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: