Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Tetra PlantaMin  (Przeczytany 9559 razy)
mdramski
Super aktywny

« : Lipiec 13, 2004, 19:32:12 »

Dostałem dzisiaj taki właśnie nawóz jak w tytule. Doczytałem, że dawkować należy 5 ml / 20 litrów wody co 4 tygodnie. Przy pierwszym nawożeniu i przy podmianie wody 10 ml / 20 litrów. No i tu pytanie. Przecież wodę podmieniam przeciętnie co 7-8 dni, więc muszę uzupełnić z pewnością nawożenie, a według instrukcji nawozić trzeba co miesiąc. Aktualnie dałem pierwszą dawkę, co dalej ? Zwłaszcza przy podmianach. I drugie pytanie - co sądzicie o tym nawozie ?
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Lipiec 13, 2004, 22:20:41 »

Jest niezły choć nie rewelacyjny. Ja,kiedy jeszcze go stosowałem dawkowałem 10ml/20l przy każdej podmianie wody.

mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Lipiec 14, 2004, 00:21:52 »

A jaki jest najbardziej wart polecenia? Naczytałem się tu na forum już mnóstwo i przyznaję, że kompletnie zgłupiałem. Na razie będę stosował PlantaMin dopóki się nie skończy. Potem może zmienię.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Lipiec 15, 2004, 09:56:21 »

Planta Min jest dobrym nawozem. A dawkowanie zależy od zbiornika, zacznij od dawkowania podanego w instrukcji a potem zacznij kombinować- zwieskzając i zmniejszając dawki stale obserwując efekty. Lepszym rozwiazaniem od dolewania 1 w miesiacu jest podawanie nawozu co kilka dni, w przypadku Twoich cotygodniowych podmian wody, poprostu podziel dawkę miesięczną.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #4 : Lipiec 15, 2004, 21:21:11 »

Ja na razie jestem zadowolony z Planta Gainera. Rosliny rosną po nim bardzo ładnie ,a Kabomba to po prostu jest w tej chwili plagą mojego baniaka. W zaszły czwartek wyrzuciłem z akwarium pół 10 litrowego wiadra tej rośliny i porobiłem świerze rozsady. Dziś, tydzień później, znowu kwalifikuje się do przycięcia bo płoży sie rónomiernie po całej powierzchni wody.
PS: Chyba zacznę podawać zbrojnikom lane kluski z kabombą  Cheesy

Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Lipiec 16, 2004, 20:06:41 »

Ja dopiero co własnie przeszłem z aqua plant na tetre planta min bo podobno niezły jest to nawóz  Smiley

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Lipiec 29, 2004, 10:39:30 »

A ja nic nie daję roslinkom i rosną. A mam różne. :lol:

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Lipiec 29, 2004, 12:26:06 »

Rosnąć to mi rosły, ale były słabe. Teraz widzę znaczną poprawę. Po każdej podmianie dodaję 20-30 ml nawozu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: