Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co jest  (Przeczytany 1656 razy)
pawelek-131
Stały użytkownik

;)

« : Marzec 10, 2008, 22:39:41 »

co sie dzieje z moimi roslinkami bo maja na sobie czerne jakies plamki i np. i kabomby normalnie od lodygi odpadaja liscie a nawet mlode pendy od czego to i jak to zwalczyc wszystkie parametry dobre niczym nienawoze
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 10, 2008, 22:42:56 »

Napisz więcej informacji o swoim zbiorniku. Oświetlenie, podmiany wody, jak długo akwarium stoi, czy jest jakieś CO2, ile ryb, jak się zachowują inne rośliny? Najlepiej daj fotkę tych plamek.

PS. Używaj proszę znaków przestankowych i dużych liter na początku zdania bo ciężko się czyta Wink

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
pawelek-131
Stały użytkownik

;)

« Odpowiedz #2 : Marzec 11, 2008, 17:34:12 »

Witam. Mój zbiornik ma 45l i mam go 2 miesiące.  Wode podmieniam co 2 tygodnie, rybek gupiki x2 neon innesa x8 kirysek pstry x4. Wszystkie rośliny są takie same tylko kabomba jest bez plam, ale z niej odpadają liście i nowe łodygi od czego to może być? A jeszcze jedno nienawoże niczym. To od czego to może byc Huh Huh Huh Huh Huh Huh
Tu są jeszcze zdjęcia tych plamek widać ciemniejsze miejsca na liściach ale też widać, że są przezroczyste.

« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2008, 17:37:18 wysłane przez pawelek-131 » Zapisane
zamer21
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 22, 2008, 08:21:01 »

mam roślinki w akwarium i mam pewien problem z nimi otóż pływa pełno ich listków i zanieczyszczaja mi akwa,musze je odławiać i wyciagać z filtra bo mi wsysa.Jest na to jakiś sposób??

akwa 54L
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Maj 26, 2008, 11:40:06 »

Tak, sitko oraz doprowadzenie roślin do stanu, kiedy nie będą gubiły liści.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
mania40
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Maj 26, 2008, 13:47:17 »

A jeszcze jedno nienawoże niczym. To od czego to może byc Huh Huh Huh Huh Huh Huh

Ano właśnie m.in. od tego, że niczym nie nawozisz. Wpływ może też mieć ilość i jakość światła, ale nic o oświetleniu nie piszesz więc trudno mi się wypowiedzieć. Te plamy na roślinach to w większości glony. Ponadto w tak małym zbiorniku należałoby podmieniać wodę co tydzień.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: