Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Molinezja żaglopłetwa napuchła
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Molinezja żaglopłetwa napuchła  (Przeczytany 1508 razy)
maryl16
Nowy
*

« : Maj 27, 2008, 19:12:12 »

Witam,
od dawna nie było mnie na forum.
Moja rybcia napuchła i wyskoczył jej pryszcz. Łuski się jak by nastroszyły. jakąś godzinkę temu pryszcz znikł ale opuchlizna jest nadal. Rybka leży na dnie a samczyk odgania od mniej ryby. Czy to choroba? Może się przejadła albo będzie składać  ikrę ?
Proszę o jak najszybszą pomoc. Jeśli taki temat już był to przepraszam ale nie mam teraz zbyt dużo czasu na szukanie, a chciał bym jeśli to możliwe uratować rybcię.

TESTY:
Ph 7,2
Tww 19 (stopni niemieckich)
Two 25 (stopni niemieckich)
Testy są firmy zoolek.

Pozdrawiam
-maryl16
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2008, 19:55:28 wysłane przez maryl16 » Zapisane

Akwarium 52l; Filtr FZN-2 w tym biologiczny; Grzałka z termostatem; Oświetlenie Świetlówka 25W
Obsada: 3 dorosłe Molinezje Żaglopłetwe, 3 małe, jedna Molinezja ostrousta black molly, 2 tetry cesarskie; 5 neonków Innessa.
maryl16
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Maj 27, 2008, 20:20:08 »

Moja rybka przed chwileczką padła   Cry Cry Cry
Ale chciał bym się dowiedzieć czemu zdechła i czy innym rybkom nic nie zagraża.

Akwarium 52l; Filtr FZN-2 w tym biologiczny; Grzałka z termostatem; Oświetlenie Świetlówka 25W
Obsada: 3 dorosłe Molinezje Żaglopłetwe, 3 małe, jedna Molinezja ostrousta black molly, 2 tetry cesarskie; 5 neonków Innessa.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: