Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Ramirezki, a mniejsze rybki...
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ramirezki, a mniejsze rybki...  (Przeczytany 4057 razy)
ramslind
Nowy
*

« : Grudzień 30, 2003, 14:27:33 »

Widziałem w sklepie piekne pielęgnice ramireza. Mam dlatego pytanie: zy można te rybki trzymać z gupikami, platynkami, mieczykami i żałobniczkami? Podobno one sa łagodne

65 l - akwarium hodowlane, gupiki, molinezje, danio pręgowane, platki
8 l - kotnik obecnie pusty Cheesy
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Grudzień 30, 2003, 23:28:23 »

są łagodne , to prawda. Ja swoje z neonami i razborami klinowymi trzymałem. Jednak pamiętaj że te rybki są też o wiele bardziej wymagające do wymienianych przez ciebie gatunków. Przed zakupem odsyłam cię do literatury fachowej.
Ramirezki stają się agresywne wyłącznie podczas tarła. U mnie nie boją się atakować nawet 10 cm kosiarek. Podczas ataków szczególnie zadziorna jest samica.

ramslind
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2003, 16:43:00 »

a czy można trzymać jedną sztukę, czy one są stadne?

65 l - akwarium hodowlane, gupiki, molinezje, danio pręgowane, platki
8 l - kotnik obecnie pusty Cheesy
Leny
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 01, 2004, 11:19:10 »

Trzymaj parką. Mialem te ryby, wpuściłem do starej wody i po miesiącu padły obie. Musisz mieć bardzo czystą wodę. Te ryby naprawdę dużo wymagają. Poza tym u mnie przez miesiąc nic nie chciały jeść. Pozdrówka dla wszystkich Cheesy
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #4 : Styczeń 01, 2004, 23:38:57 »

Cytat: Leny
Poza tym u mnie przez miesiąc nic nie chciały jeść.

Moje też na początku nie chciały wogóle przyjmować sztucznego pokarmu,a jedynie mrożonki. Ale po pewnym czasie udało mi się je przekonać do Tetraminu Pro. Teraz jedzą już właściwie wszystko , nawet roślinne tabletki dla zbrojników.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: