Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Otocinklus przyujściowy !  (Przeczytany 1664 razy)
parad0x
Zainteresowany
**

« : Kwiecień 27, 2008, 12:50:54 »

Czy http://pl.wikipedia.org/wiki/Otocinclus_affinis moge go miec z neonkami i gupikami?
Mam akwarium 65 l czy to nie zamalo na niego choc rybka o malych rozmiarach ?
Czy on zje mi okrzemki ? Cheesy
Czy robi zadyme wyraca wszytko do gory nogami wydziera roslinki miesza wszytko ?  Afro
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2008, 12:57:04 wysłane przez parad0x » Zapisane
Anfield
T29
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 27, 2008, 14:17:38 »

neonki i gupiki nie przeszkadzają otoskom i vice versa  Wink

65l jak najbardziej wystarczy otoski nie są zbyt wymagajace co do wielkości zbiornika, ważna jest jakość wody (regularne podmiany), do tego zadbaj o jakieś kryjówki, gdzie otoski będą mogły odpoczywać, korzonek mile widziany  Smiley

polecam trzymanie stadka tych uroczych rybek, ja mam ok. 60l i w tej chwili pływają u mnie 4 otoski, a mam zamiar jeszcze rozszerzyć ich populacje w moim akwa  Cheesy

zadymy nie robi czasami zdarzy się, że jeden przegoni drugiego, ale to sporadycznie, przysysa się do liści roślin, ale raczej zjada z nich glony bo nie zauważyłem żeby niszczył rośliny.. a już napewno nie będzie wykopywał roślinek czy szukał zwady z innymi gatunkami  Smiley

jeżeli chodzi o okrzemki ciężko jest mi powiedzieć.. z moich obserwacji nie radzą sobie za bardzo.. tzn u mnie sobie nie radzą, ale być może jest to spowodowane ich ilością..

T29 Cheesy
Pozdrawiam
parad0x
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 27, 2008, 15:41:16 »

U mnie w akwarium beda mialy gdzie sobie odpoczac czy sie schowac szczegolnie teraz po zmianach Cheesy to nic musze sprobowac zakupic to ile ich kupic ? i jakis pokarm osobny co ?
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 27, 2008, 16:24:09 »

okrzemek na pewno nie jedzą ...
pokarmu nie musisz, same się wyżywią ...

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 27, 2008, 22:03:57 »

Fajne i pocieszne rybki,jednak dość wymagające co do jakości wody.Roślin napewno nie niszczą,dokarmiać ich nietrzeba.Polecane do małych litrarzy ze względu na małe rozmiary,rybka stadna więć conajmniej 3 szt.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: