Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Welon lwia główka ikra - pilna sprawa
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Welon lwia główka ikra - pilna sprawa  (Przeczytany 2954 razy)
Smerfcio
Zainteresowany
**

« : Kwiecień 18, 2008, 18:41:02 »

Witam wszystkich. To znowu ja i moje welony. Otóż moje welony złożyły ikre. Za późno zauważyłam ale wyłowiłam kilka żywych osobników malutkich które już pływają Smiley uchroniłam je przed moimi głodomorami. Sprawa jest taka małe leża na dnie i raz za czas pływają po powietrze to jest normalne wiem ale powiedźcie mi co mam robić bo nie byłam przygotowana na taka ewentualność ,że coś z tego wyjdzie to jest raz. A 2 nie mam możliwości kupić im teraz pokarmu dopiero jutro po południu. Czy jest jakiś domowy sposób aby je teraz podkarmić , nie wiem rozgotowana marchew albo coś takiego. A może wyłowić im coś z zapuszczonej fontanny z ogrodu mam tam czerwone robaki, takie nitki ,które tam pływają błagam o pomoc.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 18, 2008, 18:45:06 »

robale będą dla nich za duże. nakarm roztartymi drobno platkami , tylko odrobinke. zreszto jak mają woreczek żóltkowy to sie nie ma co martwić z niego pobierają pożywienie , karm dopiero jak on zniknie. A gdzie je trzymasz?

Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 18, 2008, 18:59:41 »

Ale one nie są już w tych malutkich kuleczkach. W osobnym zbiorniku ale woda mam z poprzedniego.
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 18, 2008, 19:02:49 »

Narybek można karmić żółtkiem.Można też rozdrobnić pokarm płatkowy i podawać maluchom.

Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 18, 2008, 19:04:01 »

A jeśli pojdę do sklepu po pokarm dla nich jutro to o co mam prosić??
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 18, 2008, 19:23:22 »

może być mikrovit vegetable tropicala, to taki pył, rozmiąchasz z wodą w zawiesine i zakraplasz max 1 krople co np. 2 h

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
rybomaniak
Rybki to moja pasja
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 18, 2008, 20:07:11 »

Jeżeli próbóją pływać to raczej już nie mają woreczka, ale ja nie ufam karmą dla rybek i uważam że najlepiej jest odrobinę żółtka(ugotowanego) włożyć do małego pojemnika z wodą i podać małym jako mgiełkę tylko nie za dużo bo wode brudzi i trzeba często podmieniać.

Nie ma to jak dużo wody i rybki.
Rybkami zajmuje się od dawna i ciągle dowiaduje się czegoś nowego.
Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 18, 2008, 20:07:40 »

Rozdrobniony pokarm na dno żeby opadł tak? A żółtko to tylko troszkę surowego do wody tak??
Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 18, 2008, 20:08:24 »

Dobrze dziękuję Smiley
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 18, 2008, 20:18:48 »

nie zoltko gotowane!

rybomaniak
Rybki to moja pasja
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 18, 2008, 20:35:33 »

Tak gotowane i najpierw rozmieszaj z małą ilością wody, żeby jak wlejesz odrobinę do akwa to zeby sie zrobiła w akwa taka mgiełka w tym miejscu co wlejesz.Tylko nie przesadź bo to wode brudzi troche i trzeba później zmieniać.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2008, 20:38:51 wysłane przez rybomaniak » Zapisane

Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 18, 2008, 20:44:05 »

Już zrozumiałam Wink i podałam im tak jak mówiliście poprostu dopiero jak wysłałam swoja wiadomość to ukazała mi się tamta od Pana Rybomaniaka. Smiley
rybomaniak
Rybki to moja pasja
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 19, 2008, 16:56:25 »

I jakie są efekty?

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: