Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ile posadzic?  (Przeczytany 1981 razy)
tomeek7
Bywalec

« : Czerwiec 09, 2004, 21:30:27 »

Sluchajcie. Ile mam umiescic roslinek w akwa 112l. Ma to byc ogolne i bron  boze holender. Roslinki juz wybralem, beda to ktores z tych:
wywłócznik,
mech jawajski
nurzaniec,
moczarka
zwartki,
kryptokoryny,
microsoriukm pteropus,
wgłębka wodna,
moze zabienice.
Tylko teraz nie wiem ile icha ma byc w akwa zeby bylo extra. Chodzi mi o to zeby z jednej strony nie bylo ich za duzo z drugiej zeby rybcie mialy sie gdzie schowac DZIEKI

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
baku
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 09, 2004, 23:09:24 »

skoro niechcesz miec problemu a  chesz miec piekne aqwa to wsadz je wszystkie tylko ladnie je porozmieszczaj w aqwa i bedzie gites moim zdaniem extra sa takie kompozycje sam mam w aqwa 9 roznych rodzaji roslin i extra to wyglada. :lol:  :lol:
Jarek W
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 10, 2004, 06:45:17 »

Weź wszytskie,wymyśl sobie koncepcję Cheesy ,poszukaj w necie zdjęć holenderskich akwa (chodzi o ewentualne rozmieszczenie-a z tego będziesz mógł wywnioskować ilość :wink:  ) albo popatrz na akwaria forumowiczów  :lol: posadź i :shock:
PS
A'propos mchu jawajskiego-wie ktoś może gdzie można go kupić w okolicach 3miasta i ileż to tych złotówek sobie za niego śpiewają sprzedawcy :?:  :?:

Akwa 54 l
Zarybione:
Nowa akwarystyczna miłość - parka Apistogramma Borelli
zbrojniki niebieskie 2 szt.
kiryski spiżowe 4 szt.
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 12, 2004, 09:13:29 »

Jarku o ile dobrze pamiętam to w okazie maja mech jawajski. Mam go też troche w swoim akwa i rośnie całkiem całkiem z 2cm fragmentu wychodowałem już całkiem ładną roślinkę jeśli wystarczy Ci nmie za duża "szadzonka" to spoko Ci oddam  Smiley Ech te mszaki piękne roślinki. Bardzo podoba mi się też mech zdrojek taka mega duża kopa jawajskiego w naszych stawach lecz woli wodę do 18*C powyżej żle rośnie. Pozdrawiam

112,25
Jarek W
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 12, 2004, 12:59:59 »

Właśnie nie mają i Michał wspominał coś o dwóch tygodniach.  :?
Nieduża sadzonka-o coś takiego właśnie mi chodzi Cheesy
Dogadamy się na GG  :wink:
Pozdrawiam

Akwa 54 l
Zarybione:
Nowa akwarystyczna miłość - parka Apistogramma Borelli
zbrojniki niebieskie 2 szt.
kiryski spiżowe 4 szt.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: