Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Dobry wewnetrzny filtr-pomocy cos zamiast kaskady albo zew
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dobry wewnetrzny filtr-pomocy cos zamiast kaskady albo zew  (Przeczytany 2011 razy)
lukasz2223
:)
Stały użytkownik

Life is too short...

« : Czerwiec 07, 2008, 09:12:17 »

Pisze jeszzce raz od innej strony-mianowicie prosze jezeli mozecie polecic mi Dobry Wewnetrzny Filtr do 100 litrowego akwa bedzie kilka pielegnic jakies neonki moze cos jeszcze,napewno zadne specjały, wewnetrzny i jak najbardziej cichy
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2008, 19:40:50 wysłane przez lukasz2223 » Zapisane
Mechanic
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 09, 2008, 09:08:20 »

Uwazam, ze przy pielegnicach filtr wewnetrzny sobie poradzi. Polecam filtry Aquael typu FAN. Staraj sie kupic filtr o jeden rozmiar wiekszy niz odpowiadalby wielkosci twojego akwarium, np. zamiast FAN-1 wez FAN-2. Smiley
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 09, 2008, 11:49:03 »

A ja FANa odradzę. Tu potrzebny jest power więc dobrze się spisze Turbo filter 650!  Grin

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
jacekpiwo
Stały użytkownik

120l 20l + 20l(obecnie tarliskowe)

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 09, 2008, 15:44:44 »

ja bym dał AQUA-SZUT SENIOR(N)750 a fan według mnie są do bani ja mam 1 i uwarzam że sie nadaje do akwa 30l
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 09, 2008, 15:57:30 »

turbo 650 to ja jako mechaniczny do kaskady stosuje Cheesy
jeśli już to 1100 .....

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
lukasz2223
Stały użytkownik

Life is too short...

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 09, 2008, 20:56:35 »

czesc,musze was zmartwic,albo siebie... dokonałem juz zakupu no i kupiłem FAN 3 plus ,,no i musze wam powiedziec,ze zaskoczyl mnie niesamowicie cicha pracą...trafiłem na dwoch dobrze znajacych tematy akwarystyczne ludkow i doradzili mi w sklepie,kaskady nie potrzebuje tak naprawde,a zewnetrzy za duzo miejsca by mi zajał.Jak narazie wszystko wygląda dobrze Smiley zobaczymy ja sie bedzie sprawowal w praniu Smiley ludzie w sklepie tez powiedzieli ze wystarczajacy jest ten filtr do mnie jest od 150-250 wiec przy moich 112 litrach wystarczy,no i napowietrzanie jest ok, i moge biologa wsadzic zamiast normalnego filtra
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 09, 2008, 20:59:24 »

szkoda .....
wywal tą całą obudowę z gąbką i kup porządny kawałek dość drobnej gąbki i załóż bez obudowy
pamiętaj aby nie płukać w kranówce, zawsze w wodzie spuszczonej z akwarium
na gąbce z czasem też pojawiają się bakterie i inne organizmy
i moge biologa wsadzic zamiast normalnego filtra
co masz na myśli Huh

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
lukasz2223
Stały użytkownik

Life is too short...

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 09, 2008, 21:07:04 »

co mam na mysli-otoz napisane jest,ze moge wyjąc oryginalny filtr i dokupic lepszy wkład biologiczny..to przeczytałem
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 09, 2008, 21:13:21 »

co mam na mysli-otoz napisane jest,ze moge wyjąc oryginalny filtr i dokupic lepszy wkład biologiczny..to przeczytałem

najlepszym wkładem biologicznymjest sam zbiornik - podłoże, dekoracje, rośliny. wkład biologiczny w filtrze to tylko .... dodatek. większe znaczenie ma samo mechaniczne usuwanie syfu z wody

lukasz2223
Stały użytkownik

Life is too short...

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 09, 2008, 21:15:36 »

Dziekuje za podejscie,wiecej tak konkretnych i z zycia wzietych podpowiedzi Smiley dziekuje bardzo ludzie zaczynaja pisac co najmniej jak bym miał hodowle rekina zakładac.pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: