jareczek3x3
Zainteresowany

|
 |
« : Styczeń 06, 2008, 09:18:39 » |
|
Mam pytanie drodzy akwaryści, mianowicie chodzi mi o to: które z ryb które składają ikrę są najłatwiejsze w hodowli, rozmnażaniu, nie chodzi mi o ryby żyworodne.Dajcie mi parę podpowiedzi, chcem założyć w miarę profesjonalną hodowlę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2008, 09:20:37 » |
|
kakadu, ramirezy, danio, skalary, kiryski, zbrojniki niebieskie i L-144, żałobniczki, prystelki, yyyyyyyy chyba narazie starczy 
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
jareczek3x3
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2008, 09:26:05 » |
|
kakadu, ramirezy, danio, skalary, kiryski, zbrojniki niebieskie i L-144, żałobniczki, prystelki, yyyyyyyy chyba narazie starczy  Po Parze trzymać w zbiorniku?? chodzi mi o uratowanie ikry ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 06, 2008, 09:31:02 » |
|
pielęgniczki, które dobierają się w pary owszem, te które nie w haremach, to samo zbrojniki, danio, prystelki, żałobniczki w mały stadku np. 2 samce 2 samice, kiryski w stadku, pielęgnowac ikrę będą tylko pielęgniczki i pielęgnice i zbrojniki, przy reszcie najlepeij dać ruszt lub dużo mchu 
|
|
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
david1011
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 06, 2008, 10:05:46 » |
|
Łatwe w hodowaniu i rozmnażaniu są Guraminy Dwuplamiste.. właśnie próbuję ich rozmnażać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jareczek3x3
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 06, 2008, 10:36:54 » |
|
Łatwe w hodowaniu i rozmnażaniu są Guraminy Dwuplamiste.. właśnie próbuję ich rozmnażać  I co wychodzi coś z tego ?? pozdrawiam i życzę sukcesów w rozmnażaniu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
david1011
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 06, 2008, 15:42:18 » |
|
jak na razie samiec zrobił gniazdo i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.. mam nadzieję że będzie jakiś rezultat 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wisnia_gc
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 06, 2008, 16:24:19 » |
|
Łatwe w rozmnażaniu są też kardynałki(wystarczy dość dobrze zarośnięte akwa). Rozmnożyły mi się w ogólnym i kilka młodych przezyło (mimo obecności neonów, razbor, kirysów, krewetek i dorosłych kardynałków). Jak dla mnie łatwe też są do rozmnażania welony. Pozdrawiam i życzę sukcesów w rozmnażaniu milusińskich 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jareczek3x3
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 07, 2008, 11:18:23 » |
|
Za wszystkie odpowiedzi dzięki ale w dalszym ciągu nie wiem jak rozpoznać kiedy nastąpi tarło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 07, 2008, 11:21:34 » |
|
nie wiem jak rozpoznać kiedy nastąpi tarło. yyyy tarło czego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jareczek3x3
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 07, 2008, 11:35:30 » |
|
to znaczy po czym poznać kiedy ryby zaczną składać ikrę ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 07, 2008, 11:41:00 » |
|
W zależności od gatunku. Poszukaj sobie w necie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
david1011
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 16, 2008, 15:46:17 » |
|
ja tak jak wcześniej napisałem łatwe w rozmnażaniu są gurami dwuplamiste.. właśnie niedawno mi się wykluły 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meier
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 09, 2008, 20:46:04 » |
|
wg mnie bardzo latwe sa pielegnice np zebra albo mekki. Nie dosc ze bardzo latwo dobrac w pary to nie zjadaja jajeczek i chronia teren na ktorym sie znajduja. A pozniej opiekuja sie młodymi (pielegnuja  ), gdy jakis młody sie oddali biora w pysk i wypluwaja do dołka w podlozu ktore wczesniej robia. Nawet nie potrzeba oddzielnego akwarium i z powodzeniem sporo przezyje. Bardzo fajne i ciekawe rybki
|
|
|
|
|
|
Idziemy dalej zeby byc jak najblizej
|
|
|
|