Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Połączenie 2 świetlówek: Aquarelle i Arcadia Freshwater
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Połączenie 2 świetlówek: Aquarelle i Arcadia Freshwater  (Przeczytany 1219 razy)
Kapitan Kloss
Nowy
*

« : Marzec 19, 2008, 02:50:22 »

Czy ktoś ma taki zestaw?

Czy takie połączenie ma sens, aby kompromisowo zachować znośne warunki zarówno dla roślin jak i ogólnego wyglądu akwarium?

Obecnie świeci u mnie 1x Aquarelle i 1x TLD 965... Arcadia Freshwater ma trochę inną charakterystykę zarówno widma jak i temp. światła niż wspomniane TLD - czy zamiana ma sens (o różnicy w cenie nie dyskutujmy - uznajmy, że nie bierzemy tego czynnika pod uwagę)? I tak wkrótce muszę zmienić obecne świetlówki - i stąd dylemat - pozostać przy obecnym układzie czy szukać (być może) czegoś lepszego?

Dodam, że nie mam w zasadzie zanadto wymagających roślin.
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 19, 2008, 17:20:08 »

będzie git Wink
chodż to co masz, chyba też złe nie jest Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Kapitan Kloss
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 20, 2008, 01:53:17 »

Myślę też nad świetlówką Sylwania Activa zamiast owego TLD.. I czy wtedy zostać nadal w parze z Aquarelle czy trzymać się już jednego producenta - więc zastępczo za Philipsa Aquarelle byłby to S. Aquastar...? Przypuszczam, że to raczej bez znaczenia ale być może znajdzie się ktoś kto spróbował i ma cos w tym temacie do powiedzenia. Będę bardzo rad. Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: