Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: jaki osprzet do akwa 240?  (Przeczytany 1244 razy)
sebek_200
Nowy
*

« : Wrzesień 03, 2008, 23:00:32 »

Witam od niedawna jestem posiadaczem uzywanego akwarium 240l mam w nim narazie filtr wewnetrzny aquael o przepustowosci 700l/h i oswietlenie 2*30 jedna swiecąca na lekko czerwony kolor(czyli chyba wybarwiająca) i jakąs swiecącą na jasno. Potrzebuje filtra zewnetrznego (myslałem a jbl e900) i musze zmienic te swietlówki bo z tego co słyszałem są juz dosc stare. oczywiscie do tego jeszcze jakas grzałeczkę.
czesio 11
Gość
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 04, 2008, 13:49:40 »

Witam Smiley                                                                                                                                                                 Grzałke to najlepiej Aqua-el.Filtr może fluval 405 albo tetra tec ex 1200,wybór należy do ciebie Smiley Wink
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 04, 2008, 17:39:02 »

Potrzebny ci będzie również termometr,odmulacz,kasiorek,i coś do czyszczenia szyb.Powodzenia Smiley

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 05, 2008, 08:25:02 »

Jeśli chodzi o świetlówki to nie wiemy jaki efekt chcesz uzyskać w akwarium ale przeważnie przyjmuje się przy 2 świetlówkach, ze jedna jest daylight (ciepła lub zimna barwa np Philips 840 lub 865) a druga to wybarwiająca np Sylvania Gro-lux. Świetlówki warto kupować w necie np tu: www.aqva-light.pl

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: