Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Polećcie coś  (Przeczytany 1362 razy)
Kicha
Stały użytkownik

« : Luty 27, 2008, 22:37:59 »

widziałem na necie gdzieś zestaw wszystkich testów były też tam chyba środki do zmieniania tych parametrów podrzućcie kilka linków mam kasy trochę to wreszcie zacznę jakoś normalnie akwarium kontrolować bo mierze tylko ph ;/

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #1 : Luty 27, 2008, 23:00:26 »

Nie wiem za bardzo, o co Ci chodzi.
Ja bym radziła kupować pojedyncze testy kropelkowe, są drogie ale jak kupujesz kilka na raz to zawsze możesz poprosić o rabat. To po pierwsze. Nie kupuj wszystkich na raz tylko po trochu.
Po drugie. Nie kupuj paskowych tylko kropelkowe.
Po trzecie. Chemia nie jest wskazana. Poczytaj w wątku o wodzie o naturalnych możliwościach kontroli/korekty parametrów Smiley

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 27, 2008, 23:10:06 »

wiem wiem ale widziałem takie pudełkowe kropelkowe testy już sporo o tym wiem i chciałem taką walizeczkę kupić, gdzieś widziałem ale nie mogę znaleźć co do chemii to wiem, ale zanim się dowiem i nauczę używać naturalnych sposobów kontrolowania odpowiednich parametrów to można je chemią delikatnie poprawić (zaraz mnie pewnie ktoś opierdzieli) a ja mam wiejskie sklepy i mnie w nich nie bardzo lubią bo się znam lepiej od nich ;/ poza tym taka walizeczka "alchemika" to i praktyczna i wygodna Smiley

PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #3 : Luty 27, 2008, 23:15:26 »

wiem wiem ale widziałem takie pudełkowe kropelkowe testy już sporo o tym wiem i chciałem taką walizeczkę kupić, gdzieś widziałem ale nie mogę znaleźć co do chemii to wiem, ale zanim się dowiem i nauczę używać naturalnych sposobów kontrolowania odpowiednich parametrów to można je chemią delikatnie poprawić (zaraz mnie pewnie ktoś opierdzieli) a ja mam wiejskie sklepy i mnie w nich nie bardzo lubią bo się znam lepiej od nich ;/ poza tym taka walizeczka "alchemika" to i praktyczna i wygodna Smiley

pewnie chodzi ci o zestaw zoolek... ale ponoc nie jest godny polecenia... ja polecam miec na pewno pH i no3 na dluzsza mete, jesli stosujesz jedynie kranowke- twardosci mozna poznac dzwonia do swoich wodociagow Wink a pH i no3 na pewno przyda sie znac Wink no moze jeszcze na fosforany... ale JBL kupic te dwa i wykonac jeden telefon... starczy na poczatek jak sie nie ma za bardzo kasy Smiley

Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #4 : Luty 27, 2008, 23:22:28 »

ja kupowałam po trochu Grin   testy Sery
najpierw ph, gh i kh - w Kakadu na Targówku w W-wie dostałam rabat 10%
za miesiąc no2 i no3 - nagadałam się, ile to już kupiłam i dostałam znowu 10% na testy a że kupowałam roślinki to na nie dostałam 15%
potem długo, długo nic i kupiłam na allegro po4 i fe

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 27, 2008, 23:26:11 »

wodę mam za twarda na filtr RO kasy nie mam więc wlewam trochę jakiejś chemii obniżam troszkę tww i ph odstaję kilka dni (około 5) i dopiero wlewam nawet nie wiem czy to coś daje ale lepiej chyba poczekać niż chemię wprost do akwa lać. O ten zestaw mi chodziło ale skoro nie godny polecenia a coś podobnego?

PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #6 : Luty 27, 2008, 23:27:22 »

a co za chemie stosujesz Kicha?:>

Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Luty 27, 2008, 23:42:22 »

aquaacid i czasem kropnę biotorfin ale to naprawdę rzadko

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: