Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pompka ułatwiajaca rozruch filtra  (Przeczytany 1259 razy)
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« : Luty 24, 2008, 07:19:37 »

Witam.
W środę zamówiłem filtr EHEIM 2228 (bedzie to juz drugi 2228) i wczoraj dostałem maila iż dostawa sie przeciagnie i w ramach przeprosin dodadza gratis do filtra "pompę ułatwiającą rozruch filtra" ktora ponoc kosztuje 46zł. Moje pytanie to czy ktoś spodkał sie z czyms takim jak "pompa ułatwiając rozruch filtra" - moze jakis link do tego cuda ktos posiada i powie mi ca za badziew prubuja mi wcisnac?

skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 24, 2008, 10:14:43 »

szczerze to niemam pojęcia przeczytałem prawie cały ten internet i jestem na 13576 stronie i nie znalazłem wzmianki o pomce Huh a tak wogóle to chciałem zapytać co jest takiego świetnego w filtrach eheim że np ty kupujesz już drugi, oprócz oczywiście ceny, bo mam jednego eheima wprawdzie clasica ale zawsze i unimaxa z którego jestem o wiele bardziej zadowolony, oczywiście oprócz cen części bo jak za wirnik kazali mi zapłacić 65 pln to dla mnie to już kosmos Huh
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #2 : Luty 24, 2008, 17:34:57 »

Powiem Ci że sam nie wiem co jest w nich takiego fajnego  Grin Filtr jak filtr pierwszy mam dopiero miesiac ale zakładam drugie akwa i zamówiłem kolejny. Chodzi o to że miałem filtr własnej roboty wszystko grało do czasu kiedy to nie zaczeły mi chorować rybki, czytając forum gały mi wychodziły co trzeba robić- testy, nawozenie, rozkład zwiazków w filtrach, materialy filtracyjne.. itd itp. W końcu postawiłem na filtracje że niby przez to mi choruja pupile no i chyba tak bylo bo narazie mam looz z chorobami a ryby dobrze sie czuja (przynajmniej rosna i nie gnija im pletwy i nie dzieja sie inne cuda. Stwierdziłem że skoro ludzie na forach marudzili na filtry ze za głosne że za słabe że coś pęka ze nie szczelne ... to postawilem z gory na niby mercedesa bo po co mialbym trafiac od razu na jakis feler i znowu pakowac sie w problemy typu reklamacje i inne stresy narazie nie ma co - dziala fajnie nie wiem jak inne filtry i w czym on jest taki lepszy bo innych nawet na oczy nie widzialem tylko na zdjeciach w sklepach internetowych ale mam eheima i chyba nie bedzie tak zle - po co mam potem pisac posty typu pękło mi to albo tamto albo woda cieknie co robic albo ze za glosny wywalilem 1000zł na 2 filtry i moze i jestem naiwny ale narazie działa - podkreslam narazie Smiley) A sam szukałem na google o tej niby pompce i pustka totalna moze pod zlymi haslami szukałem? Ale miałem nadzieje żo może spodkał się już ktoś z czyms takim. Zapomniałem napisać że filterek będzie w tygodniu i jak przyjdzie zrobię zdjęcie tej niby pompki zasysającej do filtra zewnętrznego - przypominam ze ten filtr nie ma takowej wbudowanej - to zrobię zdjęcie i wkleje link zobaczycie jakie tandety wciskają za nieudolność sklepów wysyłkowych hehehe. A i odpisali mi że to nie ich wina że zamówienia są na głowie jednego człowieka hehehe - to niby ile osób ma się tym zajmować - 100 osób to tych przesyłek nigdy byśmy nie otrzymywali i dodam jeszcze że chcieli mnie naciągnąć na większe koszta +28zł bo niby ceny filtrów EHEIM od 1 marca idą w górę i zamówienia z przed 4 dni już są z nowymi cenami i mają problem - problem to oni mają że klientów w bład wprowadzają a potem na kase naciagają - nie podam tego sklepu bo chyba nie wypada bo może tylko ja jestem takim klientem pechowym Undecided

UpDate:
Obiecałem że wkleje link to tej cudownej pompki więc oto i on (filtra z pompką jezcze nie mam):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3473a3ccbfce4e41.html
Co o tym sądzicie zwłaszcza że co dziwniejsze ludzie to zamawiają - moim zdaniem po co to komu zawsze mozna zassać wodę rurką wylotową i bedzie to samo ale moze się mylę? Smiley)
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2008, 17:21:05 wysłane przez speedeecat » Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: