Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarium narożne  (Przeczytany 1642 razy)
kristo76d
Nowy
*

« : Luty 13, 2008, 17:49:21 »

witam wszystkich.Mam pytanie  co myślicie o akwarium narożnym Huh?
poprostu chcę założyć wieksze akwarium takie koło 200l ,ale nie bardzo mam miejsce na proste akwa wiec myślę o narożnym
Dajcie jakieś rady czy warto czy jednak próbować wygospodarować miejsce na proste?Huh

P.S. to jest link do takiego akwa:)
http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyka-slodkowodna-akwaria-pokrywy-szafki-cueg/akwarium-corner-180-l-wym-70x70x56-cm_102752.html

suselek72
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 20, 2008, 07:50:43 »

witam mam 3 akwa w tym jedno narożnikowe i powiem ci tylko tyle kup orginalną pokrywę do niego zaoszczędzisz sobie roboty, akwa jest śliczne jak w środku jest ślicznie zależy jak urządzisz. ustaw je w kąciku pokoju (zasada jest zawsze taka sama, tak jak każde inne akwa - byle nie przy drzwiach żeby było stabilne i żeby nie stresować rybek masą przechodzących obok osób) Jakie rybki chciałbyś w nim chodować u mnie sprawdziły się molinezje, żałobniczki, labeo (szybkie przy przedniej części akwarium pływają jak torpedy hi hi) i zbrojniki . Do takiego akwa nadają się ryby które pływaja w pionie lub skokowo np. skalary, hokejówki ,neony To że tych gatunków nie trzymać razem to chyba wiesz. Poczytasz zdecydujesz. Rad słuchaj z forum bo sprzedawcy wcisną ci wszystko suma rekiniego z neonami też potrafią upchnąć Angry a co do tego czy warto? warto roboty masz tyle co przy prostokątnym zaletą jest że możesz posadzić wysokorosnące roślinki (kabomba pięknie się prezentuje) no i rybki masz jak na dłoni wszystko widać to tyle i pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: