Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Czy moja neonka jest chora????POMOCY
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy moja neonka jest chora????POMOCY  (Przeczytany 2451 razy)
vailet
Nowy
*

« : Czerwiec 09, 2004, 07:59:14 »

Witajcie,
od niedawna zauważyłam, że jedna z moich neonek inessa ma duży brzuszek i jest troszkę bledsza od innych. Poza tym nic innego jej nie dolega.
Nie wiem co jej może być, czy jest chora, a może jest w ciąży?
Proszę o radę, słyszałam, że rozmnażanie neonek jest bardzo trudne, a ja nawet nie starałam się o to, żeby do tego doszło.
Pozdrawiam
Hammer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 09, 2004, 10:06:49 »

możliwe że ma w brzuchu ikrę,  rozmnażanie neonków jest trudne, ja tez sie o to nie starałem aż niedawno patrzę a dobrały mi się pary i doszło do tarła, u ciebie pewnie jest podobnie!
vailet
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 09, 2004, 11:50:30 »

ile to potrwa i jak poznam, że została złożona ikra i gdzie najczęściej składają.
Jakie muszą być warunki.
Dziękuję i pozdrawiam
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 12, 2004, 09:07:09 »

jeśli to taro a nie puchlina to proponuje popatrzeć w dziale "jak rożmnożyć rybki" tam jest opis warunków jakie muszą być spełnione dla neonków inesa nie będę tu sie rozpisywał. Palecam też przeczytać artykół na naszym serwisie pt."Rozmnażanie ryb kąsaczowatych (Characidae) w środowisku naturalnym i w warunkach akwariowych " TAm jest wszystko . W ogóle to zachęcam do czytania tych artykółów są często bardzo ciekawe. Pozdr,

112,25
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: