Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « mam ślimaki plaga !!!!!!!!!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: mam ślimaki plaga !!!!!!!!!  (Przeczytany 1981 razy)
kaza2
to ja
Zainteresowany
**

gg 5835212

« : Luty 18, 2008, 18:01:17 »

mam w moim  akwarium 96 l mnóstwo ślimaków  kupiłem 2 bocje    po przeczytaniu forum   a ich jest jeszcze więcej    mam narazie 2  bocje  kupiłem nawet coś tam chemicznego   ale i tak  dalej są.  myśłe że  nalepszym sposobem bedzie gotowanie tych kamieni   

Chyba żę polecacie coś innego

[IMG]http://images21.fotosik.pl/96/2b06633d2
adus12345
Stały użytkownik

mlody akwarysta :):):)

« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2008, 19:02:13 »

zgas swaitło w akwa i daj n. marchewke gotowana i za 30 minut zapal i wyciagnij ta marchewke z slimakami bo sie zbiora na papu Smiley.Sproboj rozniez mechanicznie i pamietaj regułke, chyba sebosa "mniej pokarmu mniej slimakow" i pamietaj nie przekarmiaj rybek, bo bedzie ich mnostwo.Chemi bron boze nie lej bo ryby ucierpia i zabiaja bakterie.
zycze powodzenia i pozdrawiam papa
kaza2
to ja
Zainteresowany
**

gg 5835212

« Odpowiedz #2 : Luty 18, 2008, 19:33:00 »

ale ja mechanicznie rękami  w życiu nie nadąże

[IMG]http://images21.fotosik.pl/96/2b06633d2
Mloodociany
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 18, 2008, 19:36:22 »

Ja też ich miałem w ciul... Ale z postępem czasu jakoś same się wyniosły, możliwe też, że zaniedbałem akwa Lips Sealed i im to zaszkodziło
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Luty 18, 2008, 20:58:28 »

Gotowanie żwiru niewiele ci da(początkowo zmaleje populacja),czytałem kiedyś że i tak będą nadal ponieważ jajeczka zostaną na roślinach i szybach,a ich przecież nie wyparzysz.Poczekaj aż bocje się oswoją i niekarm ich obficie,a ślimaki pewnie zaczną znikać powoli Wink
ps.jakie bocje kupiłeś można wiedzieć

memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 18, 2008, 21:59:10 »

po zaaklimatyzowaniu bocje powinny sobie z nimi poradzic częściowo. Regularnie wyłapuj też ślimaki na marchewkę-powinno pomóc  Good ! i pamiętaj :CHEMIA TO OSTATECZNA OSTATECZNOŚĆ xD !!

zbieram na szczęście, kto się dołoży? Wink

To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: