Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Neon innesa bez oka :(  (Przeczytany 2375 razy)
piotrek19
Zainteresowany
**

« : Kwiecień 27, 2008, 20:31:25 »

Witam mam jednego bardzo chudego neona wystają ma żebra nie chce jeść, dzisiaj zauważyłem że niema lewego oka (naj prawdopodobnie wydłubały du inne neony,które są silne i zdrowe podczas bitki). neon pływa w kółko i nic nie chce jeść, strasznie wygłąda bez oka Undecided . nie wiem co mam zrobić :
-zostawić go ?
-zabić go ?

akwarium 60l
   -9 gupikówi
   -2 mieczyki (małe)
   -5 neonków innesa
   -1 zbroinik niebieski
   -bojownik syjamski
   -2 skalary(małe)
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 27, 2008, 20:38:07 »

Wpuść go do słoika i wrzuć tam tabletkę chyba polopirynę,uśpisz go bez męczarni Tongue Tongue

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
agrest
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 27, 2008, 20:49:20 »

Przy tej okazji chciałbym zadac pytanie. Mianowicie od kilku dni obserwuje szczególnie wieczorem bardzo agresywne zachowanie neonków. Nie wiem czy to jakies bójki czy co? Przeważnie dwa dość ostro "walcza' czasem dołacza trzeci-coś jakby dwóch na jednego, ale czy to są te same-tego nie wiem-wiadomo dlaczego. Czyżby cos nie tak...
damian996
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 27, 2008, 21:17:37 »

U mnie jest podobnie. Czasem rybki pływają razem zgodnie w stadzie a czasem tłuką się jak szalone... Szczególnie było to zauważalne jak do rybek które były w akwarium od kilku tygodni wpuściłem kilka nowych rybek. Miały prblem z zaakceptowaniem się. Bójki były wtedy dosyć częste. Teraz jest już w miare ok, ale tak jak pisałem wcześniej, czasem im coś odbija i dochodzi do walk.

125l - akwarium ogólne

35l - szpital/kwarantanna

agrest
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 27, 2008, 21:39:06 »

OK. Ale może ktoś wie czym to jest spowodowane. Stadko neonków, które posiadam mam może ze 4 m-ce i wcześniej nic takiego się nie działo. Zadnych neonków do stadka nie dokupowałem. Niestety za krótko je mam, żeby znać ich zachowania.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: