Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ospa bardzo dziwne!!  (Przeczytany 1270 razy)
parad0x
Zainteresowany
**

« : Styczeń 16, 2008, 19:41:49 »

Ostatnio dzieja mi sie same nie dobre rzeczy z akwarium jak mi roslinki nie gnija to cos innego! Dzis zauwazylem ze jedna z rybek samiec gupika ma na pletwach kropki biale i stracil barwe nie calkowicie ale tak plamokow Cheesy ! Odrazu pomysalem ze to ospa przyszykowalem zbiornik dla reszty sloik dla chorego gupika! CO mnie dziwilo ze gupik zachowywal sie normalnie nie ocieral sie nie ukrywal przed swiatlem latal za samiczkami jak szalony! Co sie okazalo po wsadzeniu do sloika kropki znikly o_0 i juz nie wiem co mam robic ! Co to moglo byc czy mam podwyszyc tyemperature ? Dodam ze wynoi ona 25 stopni neony i gupiki ! Co o tym myslicie czy to poczatek osby czy moze walszywy alarm??
eowyn13
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 21, 2008, 10:04:09 »

Nie wiem! ale na wszelki wypadek przetrzymaj tego gupika w osobnym zbiorniku a oby dwa (i akwarium i, słoik) potraktuj kilkoma kroplami  preparatu MFC albo innego przeciw infekcji bakteryjnej i włącz napowietrzanie. Ja bym tak zrobiła.  Poczekaj chwilę to wszystko sie wyjaśni. Powodzenia papa

Akwarium: malutkie... 25l
Gurami Mozaikowe (śliczny samiec)
Dwa kiryski Lamparcie (tylko że nie mają kropek na płetwie grzbietowej; może jednak nie lamparcie??)
Jeden zbrojnik niebieski (glonojad, odkurzacz)
3samce gupika
2samice gupika
2gupiki cięż
parad0x
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 21, 2008, 11:22:20 »

Minelu juz tyle czasu... i wszytko jest ok Cheesy nic sie niedziej walszywy alarm:D
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: