Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dobieranie ryb  (Przeczytany 5192 razy)
Zorro
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Marzec 22, 2006, 12:35:48 »

Tez wtrace swoje trzy zdania. Faktycznie niektórym z Was Panowie brakuje kultury a fakt nie odpowiadania na dane tematy, posty czy jak to sie zwie to standard, dzinwe troszke to forukm moze wlasnie dzieki niektórym forumowiczo. Nalze do kilku forum znam sie dobrze na autach na rybciach niestety nie, dlatego tu jestem pytam i oprócz kilku naprawde porzadnych ludzi na których zawsze mozna liczyc reszta Panów zachowuje sie delikatnie rzec ujmujac dziwnie. Mysle ze nie tedy doga, powiem wprost to najtrudniejsze jesli rozumiecie w czym rzecz dla mnie osobiscie forum jakie znam. Moze zacznijmy nadawac punkty dla madrych i cierpliwych "pomagaczy: io minusy dla chamstwa i olewactwa.
Pozdrawiam
(teraz sie dopiero zacznie, ze Zorro to palant i niech spierd... na drzewo jak mu sie tu nie widzi)
Wojo

Zorro to ja.
Lukaszl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Marzec 22, 2006, 13:29:44 »

Masz rację Zorro. Powinno być więcej kultury. Ja nie jestem święty zdażyło mi sie parę razy napisać "poczytaj sobie" ale wtedy jak gość nie słuchał co mówia inni tylko ciągnął swoją bzdurę. W pełni popieram wniosek.  Robimy to forum bardziej przyjazne dla nowych Smiley

70litrów
brzanki różowe
brzanki sumatrzańskie
kirysy spiżowe
zbrojnik niebieski

please kliknij tylko: http://s1.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=44573
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #17 : Marzec 22, 2006, 14:14:51 »

Cytat: Zorro
Faktycznie niektórym z Was Panowie brakuje kultury (...) Moze zacznijmy nadawac punkty dla madrych i cierpliwych "pomagaczy: io minusy dla chamstwa i olewactwa.

Niestety arogancja na tym forum staje się coraz bardziej wszechobecna i nie możemy ciągle udawać że tego nie widzimy. należy podjąc jakieś konkretne kroki w celu eliminacji takich zachowań i twój pmysł wydaje się być rozsądny i mozliwy do wykonania. Pytanie co na to admin.
(...)a fakt nie odpowiadania na dane tematy, posty czy jak to sie zwie to standard, dzinwe troszke to forukm (...)

Tak do końca się z toba nie zgodzę. Nie dziwmy się że nikt nie odpowiada na tematy, które są wałkowane na formu co tydzień. jak widze temat w stylu "jaka obsada do 20L" albo "mój gupik jest w ciąży" (a takie tematy pojawiają się ok 2 razy w tygodniu) to nawet tam nie klikam, bo te wątki były już wałkowane 10000000000000000000 razy. Wystarczy je odszukać i jeśli nie znajdzie się tam odpowiedzi na swoje pytanie to poprostu dopisać nowego posta do istniejącego tematu. Dodatkowa sprawa, to że niektórym użytkownikom wydaje się że jak zadali pytanie to odpowiedź powinni mieć natychmiast. Niestety, na forum nikt nie nocuje i nie siedzi tu 24/7. To jest forum a nie chat i na odpowiedź trzeba poczekać przynajmniej 24h, a nie pieklić się po godzinie, że nikt nie odpowiada.

Zorro
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Marzec 22, 2006, 16:10:54 »

Nie zaraz zaraz Lukas, ja nie twierdze ze tu nikt nic nie robi i kazdy ma kazdego w d.., NIE! tak jak powiedzialem sa naprawde fajni mili ludzie ktorzy potrafia napisac, opisac, poradzic doradzic. Ale sa tez jak i wszedzie zreszta ludzie nie mili, nie uprzejmi itp, zastanawiam sie po cholere wchodza i sila sie na odpowiedzi skoro sprawia im to ból i meczy ich. Dlatego dzis tak niesmialo zaproponowalem (pozwolilem sobie, temat W kwestii organizacyjnej)) taka sprawe abyscie/my pomogli nowym forumowiczom w odp na walkowane miliony razy pytania, otrzymalem narazie jedna odp od Seboos za co dziekuje tylko ze nie oto mi chodzilo, chodzi mi o globalne rozwiazanie tej kwestii nie zas dorazne, ja nie pytalem Seboos ja proponowałem.
Chodzi mi oto ze tematy walkowane trzeb aodeslac do podobnyhc ale ie moze wystepowac efekt chamstwa przykladowo gosc pyta o gupiki w akwa z piraniami (to zart oczywiscie) to nie nalezy mu odp. stary poczytaj se o rybach bo widze ze ci pokrywa z akwa lub sam baniak wyrzadzil krzywde w mozgu, lecz moze troszke nakierowujac wytlumaczyc mu ze nie bardzo sie orientuje i niech narazie ograniczy sie do literatury niz do samego zakladania akwarium.
Pozdrawiam
Wojo

Zorro to ja.
rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl

« Odpowiedz #19 : Marzec 27, 2006, 13:54:52 »

Widze, że na Wodnym Świecie też zaczyna się burza Smiley Podobnie było na akwarystyce.com.pl Smiley Starzy wyjadacze skarżą się, że na forum robi się śmietnik - początkujący skarżą się, że traktuje się ich oschle Smiley
Nie da się na to nic poradzić - fakty są takie, że nasza młodzież nie lubi tracić czasu na czytanie książek (ogólnie rzecz biorąc - na dokształcanie się) Rzadkością jest, że nowy forumowicz próbuje skorzystać z wiedzy zgromadzonej na forum - zwykle zakłada nowy temat dotyczący rozmnażania gupików i oczekuje błyskawicznej odpowiedzi ("no przecież forum jest po to, żeby pytać!") Po prostu nie chce się poszukać, poczytać i przy okazji nauczyć się kilku rzeczy - taka roszczeniowa postawa to teraz standart Wink
Chciałbym jeszcze zwrócić waszą uwagę na jeden fakt - nie można porównywać forum o tematyce samochodowej czy komputerowej do forum akwarystycznego... O ile na forum samochodowym ZAWSZE jest jakiś nowy temat do obgadania ("jest nowa wersja Forda Mondeo itd") to w przypadku akwarystki nie jest tak różowo - zasadniczo wszystko zostało już powiedziane a częstotliwość pojawiania się NOWOŚCI jest niska  -po prostu taka specyfika tego hobby...
pozdrawiam

profesjonalne sesje zdjęciowe
www.zobaczsiebie.pl
Lancer
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Marzec 27, 2006, 22:28:19 »

Ja też jestem nowy na tym forum (witam serdecznie Akwarystów) ale najpierw sobie spokojnie czytam, a pytał będę o to czego nie znajdę.
To, że ktoś jest niecierpliwy i nie chce mu się poszukać, świadczy tylko o tym, że nie powinien zakładać akwarium bo to wymaga cierpliwości i pośpiech nie jest wskazany.
Nie uważam też, że podesłanie komuś linka do przeczytania to coś złego, na forach to normalka.
Pozdrófka dla Wszystkich
Artur_MAZ
Nowy
*

« Odpowiedz #21 : Marzec 28, 2006, 20:42:59 »

Cytat: rob1979
zasadniczo wszystko zostało już powiedziane a częstotliwość pojawiania się NOWOŚCI jest niska  -po prostu taka specyfika tego hobby...
pozdrawiam

wszystko sie zgadza ale w takim razie skoro wszystko zostalo powiedziane może administrator zablokuje możliwość pisania czegokolwiek na tym forum i zaczniemy tylko czytać :idea: bez możliwości pisania.
nie wiem jak inni nowi ale ja trocze czytałem i teorie potrzebną początkującemu znam( oczywiście nie calą)  ,ale mimo to chciałbym czasami zapytac sie o rozwiązanie swojego problemu nawet jeśli powtarza się on , być może Wy traktujecie to jako niewiedza i lenistwo a ja traktuje sprawe indywidualnie i chciałbym uslyszec rade pisaną do mnie a nie do pana X z przed 3 lat.......może od tego czasu coś sie zmieniło, może ktoś ma lepsze rozwiązanie......
mateo93
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Styczeń 22, 2008, 13:37:15 »

Mam akwarium 20 litrów. Jakie ryby mi radzicie dobrać by Zyły w harmonii Huh Huh Huh Huh Huh. Mój nr. gg to 5305097. pozdo   Wink
mateo93
Nowy
*

« Odpowiedz #23 : Styczeń 22, 2008, 13:43:04 »

Dodaje że jestem POCZATKUJACYM w tej dziedzinie wiec dlatego prosze o rade. Mam nadzieje ze mi pomozecie. Wink Wink
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Styczeń 22, 2008, 14:12:39 »

Mateo93, przeczytałeś ten cały temat?

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #25 : Styczeń 22, 2008, 23:25:18 »

nie no zalamka... kultura kultura, traktowanie z poblazliwoscia to traktowanie z poblazliwoscia...
ale blagam!!!!!!!!!!! poza typowa ignorancja w stylu pytania czy: moge trzymac zbrojnika niebieskiego z 20 neonkami" niszczy moja psychike, gdy ktos sie podczepia pod forum- czy blizej watek- i wrzuca pytania ni z gruchy ni z pietruchy... pyTanie o rzeczy oczywiste (dla kogos kto poswieca chwile wiecej niz tylko na napisanie posta "czy?" albo "jak?") MOZE WYPROWADZIC Z ROWNOWAGI!! mywstarczy czasem w watku spojrzec 3 posty do gory (wypatrzylem taka sytuacje)
forum jest miejscem,gdzie dyskutujemy i dowiadujemy sie czegos czego nie wiemy albo nie jestesmy pewni. najpierw zawse trza przeczytac podstawowe informacje- jk zalozyc baniak, jak go prowadzic i co w nim trzymac...
rozumiem,ze komus sie nie chce przeczytac 13 stron o tym jak przebiega ciaza u gupika- po prostu za duzo- lenistwo, tylko zastanawiam sie jak ktos taki moze miec cierpliwosc do akwarium, ktore jest pozeraczem czasu?
nikt nie jest idealny, kazdy popelnia bledy. istnieje jednak granica miedzy bledem a ignorancja.
dziekuje.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: