Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zaginięcie glonojada  (Przeczytany 2974 razy)
aniula
Nowy
*

« : Grudzień 27, 2007, 11:47:19 »

Witam. Mam pytanie. Ostatnio w moim akwarium zaginąl glonojad. Mam tylko 75 l i raczej nie jest moznliwe zebym go nie zauważyła. Już dwa dni go szukam i oglądam akwarium ze wszystkich stron ale nie ma po nim sladu. Czy glonojady chowają się pod piaskiem? Mam jeszcze muszlę z małym otworem i wrak statku z kilkoma dużymi otworami. Może tam się schował. Czy raczej mam uznać że zdechł i się rołożył. Ale ja dokładnie oglądam codziennie moj zbiorniczek i raczej bym cos zauważyła. Proszę pomóżcie. Strasznie się do niego przyzwyczaiłam.

Akwarium 75 l
3x gupiki
4x miedziki
6x neonki
1x glonojad
1x kirysek
4x razbora
2x platka
4x tęczanka neonowa
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2007, 12:29:16 »

Może wlazło do tego "stateczku"  Wściekły .Podaj litraż i obsadę bo może martwego jakieś ryby zjadły. Tongue

aniula
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 27, 2007, 12:33:59 »

mam 75 l muszle podobną do rozgwiazdy, stateczek, więcej miejsc do ukrycia nie ma. Mam kiryska neonki, slimaki, miedziki, razbore, gupiki, teczanki neonowe i platki. Wydaje mi sie ze jakby zdechl obym go zauwazyła bo dosyc czesto (kilka razy dziennie) obserwuje akwarium i ogladam kazda rybke, licze je itd.

Akwarium 75 l
3x gupiki
4x miedziki
6x neonki
1x glonojad
1x kirysek
4x razbora
2x platka
4x tęczanka neonowa
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 27, 2007, 12:39:25 »

ja swojego glonojada nie widziałem 3 tygodnie
aż pewnego dnia wylazł z młodymi siedział sobie pod korzeniem wygrzebał dziurę i skrzętnie się ukrywał
Może siedzi w muszli i nie umie wyjść ?
aniula
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 27, 2007, 12:49:15 »

no sprawdzałam w tym stateczku i w muszli też, chociaż nie mogę aż tak dokładnie sprawdzić. może faktycznie się gdzieś zakopał ale boje się ze sama go ukatrupiłam szukając go i podnosząc te wszystkie przedmioty a potem znowu chowając. Ale pocieszyłeś mnie, że moze faktycznie gdzieś tam jeszcze siedzi i się ukrywa. Dzieki

Proszę napiszcie czy możliwe jest żebym go jakoś przygniotła jak siedzi pod kamieniami, czy raczej glonojad to taka ryba która sobie radzi w takich sytuacjach
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2007, 10:37:28 wysłane przez aniula » Zapisane

Akwarium 75 l
3x gupiki
4x miedziki
6x neonki
1x glonojad
1x kirysek
4x razbora
2x platka
4x tęczanka neonowa
glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Grudzień 28, 2007, 22:51:11 »

a jaki to gatunek?? i jak duzy jest ten glonek??

aniula
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 28, 2007, 23:07:15 »

jest to zbrojnik niebieski około 3-4 cm. Już minęłóo jakieś 4 dni odkąd ostatni raz go widziałam.

Akwarium 75 l
3x gupiki
4x miedziki
6x neonki
1x glonojad
1x kirysek
4x razbora
2x platka
4x tęczanka neonowa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: