Reno
Bywalec

Powrót do młodości...
|
 |
« : Styczeń 27, 2008, 23:40:16 » |
|
Mam akwa 160L Ameryka Płd., dośc mocno rozpleniły się mi glony? Czy w związku z tym są jakieś krewetki, które pomogą mi bardziej niż ryby czy lepiej pozosta przy rybach. Pomijam fakt że Amreyka Płd a krewteki to 2 rózne bajki (ale może się mylę???)? 
|
|
|
|
|
|
Moje akwarium: 200L Dorzecze Amazonki Moje GG: 911966
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2008, 00:02:52 » |
|
Nie mylisz sie  Polecam amano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 28, 2008, 08:00:57 » |
|
He he a może jest cos bardziej biotopowego, godnego polecenia? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 28, 2008, 11:32:57 » |
|
Otoski
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 28, 2008, 11:58:27 » |
|
Przede wszystkim zależy jakie to glony...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
misiek13
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 28, 2008, 20:24:03 » |
|
a na krasnorosty pomoga amano bo red cherry nie tykaja tego ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 28, 2008, 22:46:38 » |
|
Obecnie 2 typy (chyba) czarne nitki na liściach oraz pojawiły się rdzawe na riślinach szerokolistnych. Co robic?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 29, 2008, 17:34:54 » |
|
nie masz co liczyc ze krewetki to tkna... nistety... tylko koza potrafi jesc wszystko- wlacznie z namiotem czy gumowcami...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
delTORO
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 29, 2008, 20:17:06 » |
|
nie masz co liczyc ze krewetki to tkna... nistety... tylko koza potrafi jesc wszystko- wlacznie z namiotem czy gumowcami...
OT Przez Twoją kozę oplułem monitor  Co do krewetek to dobierz je też do rozmiaru pyska Twoich pupili, żebyś za często nie musiał uzupełniać  delTORO
|
|
|
|
|
|
112L L260, L201, otocinclus affinis Fundulopanchax nigerianus innidere Microgeophagus ramirezi
|
|
|
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 29, 2008, 21:11:39 » |
|
HE HE dobre 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 30, 2008, 18:28:08 » |
|
Krewetki Red Nose-klasa  prawie jak Amano 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marzenaszym
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 15, 2008, 16:11:29 » |
|
Witam, jak to jest z jedzeniem glonów przez krewetki, czy wszystkie są tak samo żarłoczne?, zauważyłam, że na glony poleca się Amano, a co z red cherry? albo babaulti ? jak to jest z innymi krewetkami? napiszcie coś na temat własnych obserwacji ... Zastanawia mnie jeszcze jedno, jaki jest apetyt takich krewetek, przecież one są małe
|
|
|
|
|
|
"veritas odium parit, obsequium amicos" "prawda rodzi nienawiść, ustępliwość przyjaciół"
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 15, 2008, 20:47:38 » |
|
Amano są najbardziej żarłoczne, ale wszystkie wymienione przez Ciebie odmiany jedzą glony. Amano takie znowu małe nie są, dorastają do 4-5 cm i naprawdę apetyt maja nieograniczony  W moim akwarium 45l dziewięć sztuk amano utrzymuje idealny porządek, jeśli pojawiają się czasem jakieś glony, to tylko na szybach, bo krewetki szyb raczej nie czyszczą. Pomijam fakt że Amreyka Płd a krewteki to 2 rózne bajki (ale może się mylę???)?  Błąd. Są również amerykańskie krewetki http://akwaria.pl/krewetki/euryrhynchus_sp.html
|
|
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
|
Oswald
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 15, 2008, 21:21:06 » |
|
Witam, jak to jest z jedzeniem glonów przez krewetki, czy wszystkie są tak samo żarłoczne?,
tu chodzi może nie tyle o żarłoczność, co o to, że amano mają ponoć najmocniejsze szczypce, którymi najlepiej radzą sobie z glonami. Tak mówili mi w Okazie, a to dla nas w trójmieście coś jak świętość... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anrd
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 16, 2008, 10:33:02 » |
|
Co do krewetek to dobierz je też do rozmiaru pyska Twoich pupili, żebyś za często nie musiał uzupełniać  delTORO Amano są szybkie i to bardzo i tak łatwo nie dają się złapać i zrobić z siebie przekąski. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|