Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wygotowanie duuużych korzeni  (Przeczytany 1780 razy)
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« : Lipiec 02, 2007, 15:28:16 »

Mam pytanko-gdzie wy wygotuwujecie te b.duże korzenie jak te w 375l Oswalda w końcu takich garów niegdzie nie ma Huh . Mój tata mówił że w fabryce mebli, ale czy oni przyjmą  Huh
 papa

Pozdrawiam, Magda.
King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 02, 2007, 16:11:16 »

Magdalena, chyba raczej nie ma szansy na wygotowanie takiegio korzenia, ja swój moczyłem 2 dni w wannie w wodzie ok 90 stopni (na stacie, potem temperatura spada) i dużym zasoleniu (5 kg soli na wannę), potem kilkugodzinne płukanie (4 zmiany wody) w słodkiej czystej wodzie, wanna jest o tyle nie dobra, że trzeba ją domownikom udostępnić na kilka godzin w trakcie dnia Smiley, więc trzeba robić nową solankę.

Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #2 : Lipiec 02, 2007, 16:19:59 »

hehehe, będe narazie szukała duuużego korzenia  Cheesy , ale nie wiem czy na naszej krakowskiej gieldze już nie sprzedają wygotowanych  Roll Eyes bo raz kupiłam i tonął... ZOBACZE  Shocked

papa

Pozdrawiam, Magda.
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #3 : Lipiec 02, 2007, 17:52:44 »

Ja mój korzeń postawiłem w ogródku i spryskiwałem go przez dłuższy czas wodą z węża, jednocześnie szczotkując twardą szczotką. Na szczęście jest to mahoń (czy machoń  Huh) - a ten jest b. ciężki i tonie bez problemu.

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Lipiec 07, 2007, 10:34:12 »

hehehe, będe narazie szukała duuużego korzenia  Cheesy , ale nie wiem czy na naszej krakowskiej gieldze już nie sprzedają wygotowanych  Roll Eyes bo raz kupiłam i tonął... ZOBACZE  Shocked

tak, pytalam sie na Balickiej sa wygotowane Smiley jakbys chciala ja mam w piwnicy kilka korzeni, takich wlasnie do 112, część wygotowana Grin zdjecie moge przeslac Ci na maila, a jakbys byla na gieldzie to zapytaj sie prosze w jakiej cenie jest mech jawajski i pelia i jakiej wielkosci bo mam troszke nie po drodze na gielde papa papa papa
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2007, 10:37:21 wysłane przez przyjaciolka Zenona :) » Zapisane

ksys5246
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Grudzień 20, 2007, 22:06:30 »

a mam pytanko z jakich dzew wy te korzenie gotujecie
 morze byc z akacji??
Irecki
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 13, 2008, 20:16:27 »

Raczej korzenie się kupuje w sklepie
Zibo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Styczeń 14, 2008, 14:23:57 »

Ja mam nie duży korzeń, bo ma 20 cm, ale i tak mi cały czas wypływa i barwi wodę. Gotowałem w słonej wodzie, w słodkiej, moczyłem, szczotkowałem Wink i dalej jak pływa tak pływał, jak barwił tak barwi.
Wiem że niektóre rybki lubią herbatę, ale jednak wolałbym i korzeń i czystą wodę. Więc mam czystą wodę bo korzeń barwi.
Korzęn był kupiony w sklepie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2008, 14:25:55 wysłane przez Zibo » Zapisane

przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Styczeń 14, 2008, 15:34:48 »

Ja mam nie duży korzeń, bo ma 20 cm, ale i tak mi cały czas wypływa i barwi wodę. Gotowałem w słonej wodzie, w słodkiej, moczyłem, szczotkowałem Wink i dalej jak pływa tak pływał, jak barwił tak barwi.
Wiem że niektóre rybki lubią herbatę, ale jednak wolałbym i korzeń i czystą wodę. Więc mam czystą wodę bo korzeń barwi.
Korzęn był kupiony w sklepie.

Przywiąż go do jakiegoś kamienia żyłką i wtedy nie wypłynie. Jak bedziesz robil regularnie podmiany, korzeń przestanie barwic
 tak mocno.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2008, 22:55:20 wysłane przez przyjaciolka Zenona :) » Zapisane

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Styczeń 14, 2008, 15:41:08 »

ew. możesz wieszać węgiel na ok 2 tyg to odbarwi wodę na początku dopuki korzeń nie przestanie Smiley
 papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: