Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « Kirysy, neonki, danio malabarski, zwinnik jarzeniec...
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kirysy, neonki, danio malabarski, zwinnik jarzeniec...  (Przeczytany 2711 razy)
Aneczka146
Nowy
*

:)

« : Kwiecień 04, 2008, 15:53:07 »

...danio tęczowy, razbora klinowa, Molinezja żaglopłetwa jedna i Molinezja szerokopłetwna też jedna!  Cool

Akwarium 125 l., wiele roślin, żwir, grzałka, pompka.

No i teraz mam szereg pytań i oczekuję odpowiedzi na chociaż niektóre z nich!  Smiley No więc:

Mam dwa kiryski! Latają po całym akwarium jak jakieś nie wiem co! Wyczytałam gdzieś że to jakieś ich gody kiedy kiryski się tak ganiają, czy jakoś tak! Czy da się jakoś rozpoznać że są w ciąży i jak się opiekować ikrą? No i rzecz jasna jak stworzyć im warunki do godów!?

Mam 2 molinezje! Każda innego rodzaju no i samiec lata za tą drugą jak seryjny gwałciciel ale jakoś specjalnie się nic nie dzieje typu narybek? Co robić?

Jak rozmnożyć te 2 rodzaje danio bo szczerze mówiąc mam je dopiero od parunastu dni i chcę się ewentualnie czegoś więcej dowiedzieć!  Wink

Cheesy To by było na razie na tyle no i proszę o odpowiedźCheesy papa Papa!
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 04, 2008, 16:07:12 »

Odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania padly na tym forum już wiele razy. Wystarczy poszukać. W dziale ''jak rozmnożyć rybki'' wpisz kolejno interesujące Cię gatunki w okienko /szukaj/ -i wszystkiego się dowiesz od podstaw. Smiley

Aneczka146
Nowy
*

:)

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 04, 2008, 19:25:08 »

Aha! Thinx
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: