Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy warto podłączyć grzałkę do....  (Przeczytany 2563 razy)
Horpyn
Nowy
*

« : Marzec 17, 2004, 21:35:21 »

Zastanawiam się właśnie czy warto podłączyć grzałkę do... wyłącznika czasowego oświetlenia teoretycznie to miałoby sens bo przecież normalną rzeczą jest spadek temperatury wody nocą (w warunkach naturalnych).
Co o tym myslicie ? :?:

Powrót do pasji z przed lat. Aktualnie 400l paletki i parę innych...
Pozdrawiam !!!
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 19, 2004, 00:39:12 »

po co....
po to masz (chyba) grzalke z termostatem
Horpyn
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 19, 2004, 21:16:46 »

Zgadza się ale chodziło mi o to że może to bardziej przypominałoby warunki naturalne :idea:

Pozdrawiam !!!
ice
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 08, 2004, 21:03:26 »

to fakt że woda odrobine stygnie nocą w warunkach naturalnych a rzekach nawwet sporo 4C w stojacych zbiornikach mniej 2C.
Zalezy skąd pochodzą Twoje ryby. W sumie to nie opłaca sie takich kombinacji wprowadzać, odradzam bo kontrolowanie tego w domku było by zbyt trudne, musiałbyś ustalić z jaką prędkoscią spada temp u Ciebie i dostosować wyłaćznik i termostat. Trudna sprawa. Ja bym nie kombinowal a mam akwa 4 rok

labirynty, labirynty
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 09, 2004, 07:03:40 »

Hmm, jeśli chce sie być az tak szczegółowym to można. Rozdzielnik na dwa gniazdka do wyłącznika czasowego i podłączyć światło oraz grzałke (coby nie kupywać drugiego dla grzałki).

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 10, 2004, 09:52:42 »

Jak komuś bardzi chce sie bawić to można zastosować 2 grzałki z termostatem i jedna podłaczyć do włącznika światła i nastawić na temperaturę dnia a druga oddzielnie i nastawić na temp. nocy i tak dziłać będzie na raz tylko jedna grzałka a wachania temp będą takie jak chcemy praktycznie co do stopnia. Pozdr (osobiście uważam że to już trochę przesada Wink )

112,25
Horpyn
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 14, 2004, 12:47:02 »

Ok ok jednak nie będę wprowadzał takich udziwnień ale rozumiecie mnie chyba czasem człowiekowi z nudów rózne pomysły do głowy przychodzą :lol: , w kazdym razie dzięki za zainteresowanie się tym tematem.
gorąco pozdrawiam !!!

Pozdrawiam !!!
ice
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 14, 2004, 20:20:31 »

nie za ma co Cheesy

labirynty, labirynty
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: