Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: temperatury  (Przeczytany 1316 razy)
pepe.74
Nowy
*

« : Październik 28, 2007, 20:33:29 »

Jestem dumnym posiadaczem 100l zbiornika, mam zamiar zarybic go neonkami, molinezjami i gupikami (czy to pasuje), ale wazniejsze dla mnie jest jakie temparatury
 mam stosowac na codzien, a jakie by zachecic rybki do godow?
Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2007, 08:47:55 »

O rozmnażaniu neonek możesz przeczytać w temacie o "rozmnażaniu" na tym samym forum tak czy inaczej neonkom się temperature obniża tak czy inaczej w ogólnym akwarium Ci sie nie rozmnożą a gupiki będą Ci się mnożyć w każdej temperaturze podobnie zapewne molinezje temnperatura odpowiednia to 26-27 stopni a co do rozmnażania i samopoczucia ryb zależy ile sztuk ich będzie (czy neonek będzie wystarczająco dużo i czy nie będziesz miał przerybienia) i resztya obsady

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2007, 08:49:22 »

Neony mają inne wymagania co do twardości i ph niż molinezje i gupiki więc nie jest to najszczęśliwsze połączenie. Co do gupików i molek to nie trzeba ich za bardzo zachęcać do godów. Odpowiednie parametry wody, odpowiedni litraż i będą mnożyć się w zastraszającym tempie. Temperatura najbardziej odpowiednia dla neonów to ok 23-24 stopnia a dla molek i gupików 25-26 stopni.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
pepe.74
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2007, 19:04:44 »

Dzieki za informacje.
Piszesz zeby nie przerybic, jak to poznac,jak policzyc ?  Huh
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: