Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Paletki  (Przeczytany 2158 razy)
Marq
Nowy
*

« : Listopad 15, 2007, 23:10:36 »

Witam mam 2 pytanka
1.Czy można rozmnożyć paletki w akwarium jednogatunkowym w którym znajduje się 6 osobników?

2.A jeśli nie to czy znacie jakieś gatunki które nie zjadają narybku parom tego samego gatunku

Z góry dzięki za odpowiedź  Cheesy
Zyga
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Listopad 16, 2007, 11:42:02 »

Rozumiem, że masz wyłącznie paletki? Jeśli tak to jest to możliwe jak najbardziej przy zachowaniu odpowiednich warunków. Ph 6 - 6,5 temp. 30 stopni, woda musi być bardzo miękka, tzn TWW około 4 a TWO około 8. Poza tym oczywiście przestrzeń dla ryb, oko 40-50 l. wody na dorosłą paletkę, ale najlepiej dobraną parę rozmnożyć w akwarium tarliskowym gdzie będzie wyłącznie ona bez żadnego dodatkowego towarzystwa.

Pozdrówka

Zyga
Marq
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 16, 2007, 13:34:27 »

tak tylko paletki w 200l ale przenoszenie ich do osobnego zbiornika jest kłopotliwe i dostarcza im dużo stresu i bym potrzebował przynajmniej jeszcze zbiornik 100l a mam jeszcze tylko 64l
dzięki za odp Cheesy
Zyga
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Listopad 16, 2007, 14:30:14 »

64L odpada, lepiej zostaw tak jak jak jest, może się udać jeśli masz odpowiednie parametry wody, najgorsze są zbrojniki i im podobne przy wylęgu ikry. Napisz co się dzieje  w twoim akwarium, że zadajesz takie pytanie i podaj parametry wody.

Zyga
Zyga
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Listopad 19, 2007, 20:06:11 »

W takim razie proponuję spróbować w 200L, możesz kupić sobie stożek  w sklepie zoologicznym - jest idealny do składania ikry przez paletki. Twoje dyski miały już jakieś tarło?

Zyga
Marq
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Listopad 21, 2007, 18:55:22 »

stożek mam jeszcze trała nie miały
chciałem się dowiedzieć czy nie zjedzą ikry parom tego samego gatunku
Zyga
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Listopad 22, 2007, 12:16:17 »

Rzeczywiście może się tak zdarzyć, że para dominująca w hierarchii będzie zjadała ikrę innym dobranym parą

Zyga
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: