Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « wszystkie KREWETKI PADAJA- szybko pomozcie!!!!!!
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: wszystkie KREWETKI PADAJA- szybko pomozcie!!!!!!  (Przeczytany 12164 razy)
przyjaciolka Zenona :)
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Październik 15, 2007, 13:17:52 »

Czyli w koncu znalazłas domek dla Adolfa  Smiley gratuluje  Good !

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Październik 15, 2007, 13:22:18 »

Znalazłam i całe szczęście bo zaczynał karlowacieć. Ma za krótki odwłok w stosunku do karapaksu, ale to nadrobi. Ma teraz swoje M 240 litrów i nareszcie porusza sie wyprostowany Wink Wg żony Pawła zajmuje rozprostowany 1/4 zbiornika. To kolos i nigdzie nie będzie mu lepiej. No i ma nowe imię  - Adopt Wink No ale koniec offtopu bo nas modzi opitolą Wink
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Październik 15, 2007, 13:41:36 »

Malzonko..dziekuje Ci bardzo za zainteresowanie i pomoc  Smiley. Mysle, ze to moze byc faktycznie miedz (rosliny karmione srodkami ..bojczymi).
Kupilam ostatnio caly zestaw i obsadzilam nowe akwa. Jezeli to TO, wystarczy destylką podmienic? A moze w takim razie bezpieczniej bedzie przeniesc je do akwa z wodą z ogólnego?? Tam tez dalam nowe rosliny ale zdecydowanie mniej.Dalabym destylowanej 30% a reszte z ogolnego. Jak myslisz?

A moze miedz zawiera artemia mrozona albo cyklop, larwy czarnego komara.. ostatnio urozmaiciłam i o nie jadłospis kreweci

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Październik 15, 2007, 14:36:29 »

Z mrożonkami chyba nie, ale one są raczej roślinożerne i lepszy kawałek banana Wink
Nie odpowiem Ci czy lepiej jeszcze akwa z ogólnego. Pewnie nie zaszkodzi a przynajmniej bez chloru Wink
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Październik 15, 2007, 22:35:22 »

Zrobilam tak:
Krewetki aklimatyzuja sie w tymczasowym akwa. Przeżyło ok 15.Wodę wlalam z ogolnego + destylke.
W tamtym nowym będę robić podmiany co 2-3dni przez jakis czas z kranowitu a na koniec dodam destylowana. Mam nadzieje, ze wyplucze w ten sposob to COS z akwa.

Dzięki za pomoc jeszcze raz !!! papa

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Październik 15, 2007, 22:41:02 »

Nie ma jeszcze za co dziękować Smiley Po prostu dziele sie tym co wiem Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: