Jeszcze nie widziałam, zeby ktoś miał tak długo wgłębkę tak zamocowaną, zeby mu siatka popękała. U mnie po roku dalej jest tak samo mocna jak była. Dodatkowo tak zamocowaną wgłębkę trzeba co jakiś czas odmładzać bo przerasta ładnie przez kilka tygodni przez siatkę a to co jest pod spodem z uwagi na małą ilość światła gnije i wgłębka zaczyna wypływać po paru miechach. Wtedy mocujemy ją na nowo i znów czekamy aż przerośnie.
tworzywa sztuczne to w większości produkty ropo pochodne i maja to do siebie ze jeśli sie je potraktuje woda ostrym światłem to po jakim czasie sie utleniają i w efekcie rozpadają
proszę samemu przeprowadzić experyment za okno w miejsce dobrze nasłonecznione położyć kawałek folii typu LDPE HDPE LUB PP niech sobie lezy deszczyk na nią pada itd po około 2 miesiącach może i prędzej rozpadnie sie na pyłek nie mówią o foliach uszlachetnionych z dodatkiem uv
z siateczka jest tak samo tylko trochę więcej czasu aż sie utleni i rozsypie sie ich struktura ale fakt faktem to trochę trwa i dlatego mamy problemy z odpadami tworzyw sztucznych bo nie da sie ich szybko zutylizować rozkładają sie 100 lat a niektóre jak pet jeszcze dłużej pozostaje tylko recytling