Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Jak to robicie że macie taka sliczna wode
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak to robicie że macie taka sliczna wode  (Przeczytany 2681 razy)
Kulka
Stały użytkownik

« : Październik 23, 2007, 14:03:42 »

Zauwarzyłam że na zdjęciach akwarii w internecie wszyscy mają taką sliczna, przejżystą wode...ja takiej nie mam...nie mówie  że jakoś żle wygląda ale jest taka...nijaka...jak by niebieska...widać że jest ta woda .W dużej mierze w akwariach małych jest taka woda.ja mam akwa 60l, 1x15w,
filtr aquaclear 20 , podłoże piasek, nie dodaje chemi, ph 7,co tydzień podmieniam 10l...obsada to 8 neonów innesa,3 kiryski pstre,2 karliki i zbrojnik niebieski którego oddaje bo moje akwa jest za małe.Prosze zdraćcie mi tajemnice tak slicznej wody!  Shocked
DAJE PRZYKŁAD
brzydka woda: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=259051202
Ładna: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/28/Aquariumsimple.jpg/600px-Aquariumsimple.jpg
BŁAGAM!!!Zdraćcie tajne składniki techonologii czystej i ślicznej wody!
I jeszcze jedno pytanie na tym zdjęciu,,,czystej wody,, tam w akwa jest taki duuuuży korzeń...czemu on wody w tym akwa nie ,,farbuje,, czy są na to jakieś sposoby?
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2007, 14:08:51 wysłane przez Kulka » Zapisane
Okrass
Zainteresowany
**

FotograF / StarY WilK MorskI =)

« Odpowiedz #1 : Październik 23, 2007, 14:49:41 »

Wiesz Kulka z ta woda brudna jak ty to mowisz to jest roznie, ale ja mysle ze to nie chodzi o wode tylko o jakosc fotografii, czyli oswietlenie w jakim sie ta fote robi, bo jak np. zrobisz zdjecie rankiem kiedy prazy slonce woda moze sie wydawac lekko metna,
duzo robi takze ciemne tlo na tyle akwa... takie jest moje zdanie bo tak sie sklada ze ja mam takie same akwa co ty z tym samym oswietleniem i troszke lepszym filtrem no i ciemno niebieskim tlem i wode mam bardzo ladna pozdrawiam  papa

AQWA 51l
7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi)
Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus)
2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis)
2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher)
3 x Krewetki Amano
Krewetka Filtrująca
Świderki
=)
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Październik 23, 2007, 15:37:26 »

Kulko Wink akurat w tym I akwa woda jest poprostu brudna .... nie podmieniana z nieodpowiednią obsadą, myślę że twój zbrojuś może mały syfek robić Wink a co do farbowania to wystarczy włożyć węgiel Smiley i odbarwi Smiley wiesz przyczyn mętnej wody może być kilka także np. pierwotniaki ....
pozdrawiam  papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Kulka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 24, 2007, 17:24:32 »

Heh ...musze sie pochwalić bo moja woda też już jest taka śliczna...  Wink
Ad@m
Zainteresowany
**

Dlaczego ogórek nie śpiewa?

« Odpowiedz #4 : Październik 25, 2007, 17:29:05 »

U mnie to zależy od oświetlenia.A żadnych węgli, ani ceramiki nie stosuję.

50l.: 15 gupików pawie oczko, 1 zbrojnik, 1 otocinklus, 2 neonki innesa, 5 molinezji i nieznana liczba ślimaków.
Kliknij: http://s6.gladiatus.pl/game/c.php?uid=53218
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Październik 25, 2007, 17:31:27 »

dziwne, bo przy twoim przerybieniu by się przydało, pewnie wode masz nie za czystą, radze zmienić obsade .....

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Galilo
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Październik 25, 2007, 19:32:31 »

Heh ...musze sie pochwalić bo moja woda też już jest taka śliczna...  Wink

No to się pochwal co zrobiłaś?

Pozdrawiam Galilo
Aktualnie 126 lt. Obsada:
12 x neonków
4 x otoski
3 x mieczyki
1 x milonezja
2 x glonojady
zimbabwe
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Październik 26, 2007, 18:08:04 »

Sądząc po "niezliczonych ilościach ślimaków" to zasługa ślimaków - ich się ponoć używa niekiedy nawet i do studzien i oczek wodnych żeby uzdatniały wodę.

Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: