Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ślimaki - pokarm płazów?  (Przeczytany 1928 razy)
sir Michael
Bywalec

« : Październik 06, 2004, 18:10:51 »

Płazy żywią się ślimakami, jednak nie mam pewności co do żab wodnych, zwłaszcza karlików szponiastów. Czy karliki są agresywne względem ampularii i/lub zatoczków, rozdętek, świderków...?
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Październik 10, 2004, 16:55:47 »

Cytat: sir Michael
Płazy żywią się ślimakami, jednak nie mam pewności co do żab wodnych, zwłaszcza karlików szponiastów. Czy karliki są agresywne względem ampularii i/lub zatoczków, rozdętek, świderków...?
@$!@
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 17, 2007, 17:32:45 »

Nic im nie zrobią, nie martw się, w ogóle się sobą nie interesują  Roll Eyes .

Pozd.  Cool
P.S. odkopuję już któryś stary temat, ponieważ może się on przydac innym osobom na forum, a Ci nie będą go zaśmiecać nowymi tematami!
Frosch
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 17, 2007, 20:53:54 »

Jedyne co mogą to odruchowo skubnąć w reakcji na ruch. Jednak jest to nieszkodliwe dla ślimaka. Mam ampularie z Xenopusami i nie zwracają uwagi na ampularie, z tego co pamiętam to karliki też nie jadłym nawet małych zatoczków (nawet jak skubnęły jakiegoś małego zatoczka to od razu wypluwały). Ani karliki ani Xenopusy nie lubią zjadać twardych zwierząt (np. nie jedzą wodnych owadów, choć wcinają np. skorupiaki np. kiełże).
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: