Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: HELP!!!  (Przeczytany 1479 razy)
akwamaniaczka
Nowy
*

« : Sierpień 01, 2007, 18:29:03 »

Na samym poczatku choroby myslałam ze to nic wielkiego tylko pobgryziane płetwy...Po 2 miesiącach nic nie odrastało ...a pojawiało sie to na nastepnych rybkach ( tylko neonów)...Podejżewałam ze to bakteryjna martwica płetw...jednak nie :/...Po jakiś 3 miesiącach (no nie moze troszke miej)...na pyszczku 1 z 3 chorych rybek pojawił się tak jak by guz...narośl czy coś takiego podobnego...dzisja zobaczyłam że moja molinezja żaglopłetwa pod pyszczkiem ma cos podobnego jak neonek...Tylko że to ma lekko czerwony kolora...
sama nie iwem co to jest...Przeczytałam wszystkie książki,gazety  jakie miałam(NIC kompletnie nic)...Przeszukałam chyba całego neta...I tez nic...Nie ma takich objawów ..Ryby czuja się wspaniale...nie ocieraja sie o nic,maj a epetyt,nie chwieja się ...itd.
Prosze pomóżcie  ;(
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2007, 18:30:49 wysłane przez akwamaniaczka » Zapisane

Marzeniem są pielęgnicowate...
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #1 : Sierpień 01, 2007, 18:49:36 »

tu masz swietna baze zdjec z objawami chorob:
http://jbl.de/onlinehospitaluk/index.php

idz na "Diagnosis through pictures" (Diagnoza na podstawie obrazkow) a potem na drugi i trzeci link

jak bys znalazla objawy pasujace do twoich rybek, a czegos nie kumala, to napisz w tym watku

pozdro

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
akwamaniaczka
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 01, 2007, 18:56:44 »

Nie ma tam nic co jest podbne to tego Sad

Danio12345
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 02, 2007, 10:21:37 »

jeśli chodzi o płetwy to może masz dwa gatunki które się nie lubią i i obgryzają sobie płetwy. Ja raz tak miałem. Ale nie wiem co może być powodem tych guzów
akwamaniaczka
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 02, 2007, 16:21:26 »

ryby nie sa podgryzane prze żadne inne ryby...

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: