Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Jaki pokarm będzie najlepszy???
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki pokarm będzie najlepszy???  (Przeczytany 1843 razy)
Skunks
Zainteresowany
**

« : Lipiec 10, 2007, 07:55:46 »

Witam
Jakiś czas temu dorobiłem się w końcu wymarzonych pielęgniczek żółtych i chciałbym im zapewnić jak najlepsze warunki. Moje pytanie brzmi jaki najlepiej pokarm im dawać. Na razie karmię je płatkami tetra min i tetra rubin i dwa razy w tygodniu dostają mrożonki - solowca i rozwielitkę. Jednak wydaje mi się, że z tymi płatkami to chyba niezbyt dobrze postępuje. Jeśli ktoś ma doświadczenie w tej sprawie to proszę o pomoc. Drugie pytanie brzmi: co sądzicie o karmach firmy Hikari, a jeśli są dobre to jaką byście polecali dla tych pielęgniczek (jest ich mnóstwo na allegro)Huh
Pozdrawiam
neonek93
Zainteresowany
**

Green day !!!

« Odpowiedz #1 : Lipiec 10, 2007, 09:27:50 »

Poszukałem na allegro i wydaje mi się że nie jest zły g dysz ma wielką gamę produktów.
Ale osobiście nie widziałem takich w sklepie ,ani nie kupowałem .
Ja kupuje rybkom jedzenie firmy ,,Tropical ''.
I nie narzekają Wink

Akwa 45L :
1 mieczyk
5 tetry (bardzo duże)
Skunks
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 10, 2007, 09:43:55 »

Dzięki za odpowiedź, ale mi chodziło o to czy pokarm dla pielęgniczek żółtych powinien być głównie pochodzenia roślinnego czy też zwierzęcegp, no i najlepiej by było jeśli ktoś hodujący ten rodzaj pielęgniczek podzielił by się ze mną doświadczeniem - no i w miarę możliwości podał całą nazwę pokarmu. A co do Hikari - to podobno specjalistyczne pokarmy wysokiej jakości - prawda to czy kolejny chwyt reklamowy?Huh
Pozdrawiam
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Lipiec 10, 2007, 10:27:42 »

Skunks - poczytaj czym się żywią pielęgniczki żólte i znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie  Wink
Możesz poszukac na apisto.pl lub u nas na GSA zapytać - jest u nas kilka osób hodujących pielęgniczki

Skunks
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 10, 2007, 10:58:08 »

Wiem, że pielęgniczki to w sumie drapieżcy więc powinny dostawać pokarm pochodzenia zwierzęcego, chociaż nie gardzą też pokarmem roślinnym. Tylko chciałem się poradzić osób mających doświadczenie w tej kwestii co do pokarmu z jakiego ktoś korzysta (chodzi mi o konkretną nazwę) aby w sklepie nie wcisnęli mi czegokolwiek.
Pozdrawiam
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Lipiec 10, 2007, 11:07:52 »

Rozejrzyj się za pokarmami znanych marek: Sera, Tetra, Tropical. Na każdym opakowaniu jest skład ile czego, oraz do jakiego rodzaju ryb. IMHO dobrze zaopatrzyć się również w mrożonki (wodzień, kryl, rurecznik, ochotka)

Skunks
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Lipiec 10, 2007, 11:18:42 »

Dzięki wielkie i pozdrawiam
gwiazdand
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Lipiec 13, 2007, 20:07:29 »

Wydaje mi się że Hikari to dobra marka:D fakt ale polecam Ci żywy pokarma, też jest wiele rodzaji. najbardzej polecam ochotke i czarnego komara Cheesy

Tongue Tongue Tongue Tongue I love it !!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: