Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Metody Odławiania Ryb w Akwariach Roślinnych
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Metody Odławiania Ryb w Akwariach Roślinnych  (Przeczytany 2158 razy)
Torro
Stały użytkownik

« : Czerwiec 19, 2007, 13:21:38 »

Witam

Ma ktoś jakieś sprawdzone metody  Good ! (ganianie siatką, dwoma nie wchodzi w grę - restart potem pewny Grin)

pozdr.Torro

P.S. - muszę się pozbyć miedzików  i  zbrojników  Grin

Edit: mam czas do 16:45- nie żebym poganiał- ale na razie mam 1 miedzika i 3 ramirezy Angry
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2007, 14:06:54 wysłane przez Torro » Zapisane
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 19, 2007, 14:03:53 »

większa siatka  Good !.
są jeszcze takie pułapki z pleksi, w które wkłada się jedzonko jako przynętę ale kosztują więcej niż ryby i nie powiedziałbym żeby ryba nie chciała uciec i może poobijać się ścianki.
Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 19, 2007, 14:11:34 »

aktualnie łapię na butelkę ale cienkooo idzie a czas ucieka Good ! w butelce mrożonka na wejściu tabletka dla zbrojników Grin
sortuję do dwóch wiader z wodą z akwa

pozdr.Torro
rysio
Bywalec

:)

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 19, 2007, 14:15:01 »

Ja jak musialem wyłowić 10 kosiarek z moich 300l( a jest to akwa dosyc roslinne)to musialem sobie kupić większa siatkę.Oczywiscie troche nameczylem sie z nimi ale jakoś poszlo:P

25l
3-gupiki
x-młode gupiki
6-neony inessa

300l
5-skalary
3-zbrojniki niebieskie
10-żałobniczek
6-kirysków spiżowych
5-pielegniczka remireza
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 19, 2007, 14:58:40 »

No nie wiem, najlepiej w nocy z latarką. Wieczorem ściągasz pokrywę jak już światła pogasną i idziesz spać. Wstajesz o 2:46, łapiesz za latarkę, świecisz sobie i zgrabnie siateczką wyławiasz śpiące rybki. Jeśli nie masz czasu aby czekać do nocy to chyba zostaje Ci wytargać rosliny jak butelka i siata nie działają Grin

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 19, 2007, 15:02:53 »

Rzeczywiście jak ja już odławiam ryby na danie środka na ślimaki to wszystkie rośliny mi się psują i wszystko sadze od nowa-a to nie ma sensu  Tongue  a widaomo jak z neonami w 54l-skaczą, latają i inne cuda bo są małe ii smukłe  Embarrassed KATASTROFA  Wink

Emi dobry pomysł  Good !

Pozdrawiam, Magda.
Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 19, 2007, 15:53:36 »

hehe... to chyba zostaje Ci wytargać rosliny - dzięki Emi
plan z latarką był planem "B" a teraz chyba będzie "A" Good ! bo nie dam rady do 17-tej
w tej chwili mam w wiadrze 3 ramirezy, 2 miedziki, 1 zbrojnika Angry i niezły sajgon w butelce Grin
i ogólnie niezły stres

Grin przez chwilę myślałem o akumulatorze żelowym  Grin Grin Grin Grin

pozdr.Torro

P.S.- a musi być dokładnie 2:46  Grin
Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 20, 2007, 08:19:37 »

Witam

Można mówić o małym sukcesie Good !
-metoda na butelkę :dobrze się łapią Ramirezy - ciekawskie zaraz wpływają
-metoda na latarkę miedziki i inne małe i skoczne Grin ( ramirezy nie da rady -ponieważ są tak skryte w roślinach że nawet ich nie widziałem)
-małe zbrojniki jak są na przedniej szybie to małą siatką
-duże zbrojniki tabletka na szybę i duża siatka ew. duża butelka i tabletka do środka

i jeszcze jedna rzecz - wnerwiające są listwy wzmacniające wklejone wzdłuż przedniej i tylnej szyby Grin

No to tyle  Good ! metody ogólnie znane ale może komuś się przyda

pozdr.Torro

P.S.-najlepsza godz. to 2:46 tak jak radziła Emi Wink  Grin
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2007, 08:21:32 wysłane przez Torro » Zapisane
akwa_man
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 20, 2007, 09:53:15 »

Torro gratuluje sukcesu, sam się zastanawiam jak wyłowić swoje rybki. Teraz będę próbował tymi metodami  Good !
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2007, 09:54:48 wysłane przez akwa_man » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: