groke
Nowy

|
 |
« : Czerwiec 06, 2007, 20:09:30 » |
|
Witam! Jaka pare rybek, ewentualnie harem zaproponowalibyscie mi do 54L 2, 3 rybki i tyle... + świderki Odpadaja ramirezki (tak jakoś  ) i pielegniczki wymagajace miekkiego podloża... mam bazalt i nie chce już zmieniać podloża Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kachna
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 06, 2007, 20:40:28 » |
|
Może bojownik lub prętnik ?? ładne, barwne rybki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ropek
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 06, 2007, 20:52:03 » |
|
albo szczupieńczyki lub półdziubki ??i bardziej oryginalnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 06, 2007, 21:07:30 » |
|
Najpierw się zastanów czy będziesz miał co zrobić z małymi rybkami jak się urodzą?, jeżeli będziesz miał ryby łatwo rozmnażające się, bo później jest z tym kłopot. No i napisz czy w ogóle chcesz te rybki rozmnażać czy nie. Ja proponuje bojowniki albo prętniki tak jak pisali wyżej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
groke
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 06, 2007, 21:59:50 » |
|
troszeczke o cos innego mi chodzilo  Najpierw się zastanów czy będziesz miał co zrobić z małymi rybkami jak się urodzą?, tak, mam co zrobic akwa mam juz troszke i ze tak powiem chcialbym parke jakis ciekawych rybek... bojowniki za ciekawe nie sa  wskazane jest zeby byly to rybki typowe do akwa jedno gatunkowego i ktore trzyma sie w parach badz haremach preferowalbym cos z tanganiki ale tak jak pisalem, mam bazalt... chyba ze to nie jest jakas straszna przeszkoda? parametry wody dostosuje sie do mieszkancow  na razie z tych propozycji jakos nic mi nie podeszlo  edit: jeszcze fajnie by bylo jakby byly to mozliwie najwieksze rybki nadajacie sie do takiego litrazu
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2007, 22:01:46 wysłane przez groke »
|
|
|
|
|
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 06, 2007, 23:19:58 » |
|
preferowalbym cos z tanganiki ale tak jak pisalem, mam bazalt... chyba ze to nie jest jakas straszna przeszkoda? No raczej bazalt i Tanganika nie mogą być, bo ryby te kopią w ziemi (piasku) i przy bazalcie mogły by sobie narobić dużo złego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ropek
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 06, 2007, 23:30:22 » |
|
Jak Tanganika to jedynie jakies muszlowce, ale musisz i tak zmienic podłoze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
groke
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 07, 2007, 10:42:31 » |
|
no to zrobimy inaczej, wieczorem zrobie fotke akwa i sprobojemy cos do tego dobrac  teraz za bardzo mi z okna swieci w sumie jak mysle to do mojego baniaka bedzie bardziej cos z ameryki pasowac 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2007, 10:46:21 wysłane przez groke »
|
|
|
|
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 07, 2007, 16:11:54 » |
|
A moze zagrzebiec peruwianski? W haremie. dorosly osobnik ma 12cm ale w ksiazce jest napisane ze mozna go miec w zbiorniku o dlugosci 50cm 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
groke
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 07, 2007, 20:36:49 » |
|
mam jakas tam fote http://img108.imageshack.us/my.php?image=nowy1wk9.jpgteraz mniej wiecej tak to wyglada, tam za korzonkami bedzie las z nurzanca tylko czekac az sie rozrosnie bo calosc jest po przebudowie  wymiary: 60/23/38 (szerokosc, glebokosc, wysokosc) no i co byscie tam wsadzili zeby to jakos pasowalo? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 07, 2007, 20:41:48 » |
|
to do takiego wystroju proponuje barwniaka szmaragdowego  jest piekny 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
groke
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 07, 2007, 21:40:42 » |
|
wlasnie o taki typ rybki mi mniej wiecej chodzilo  i ile sztuk moge trzymac? nadal jestem otwarty na inne propozycje, fajnie jakby od razu bylo ile sztuk, w jakich proporcjach i wlasnie cos z tego typu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paupuk2
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 08, 2007, 18:53:17 » |
|
mysle ze parka starczy <good>a jesli cie pielegnice interesuja to mozesz jeszcze miec borowniaki czerwonobrzuche ale tez barwniaka thomasa albo zoltaczeka indyjskiego  ;Dzycze udanej hodowli
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2007, 18:58:35 wysłane przez paupuk2 »
|
|
|
|
|
groke
Nowy