Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 60l  (Przeczytany 1792 razy)
Kari
Zainteresowany
**

xD

« : Czerwiec 04, 2007, 08:37:04 »

Proszę o pomoc, ponieważ muszę zredukować liczbę rybek w moim akwa. Jest to moje pierwsze i nie wiem co zrobić.
Moje rybki:
- 9 neonów (5 x czerwone, 4 x innesa)
- 3 kosiarki
- 5 x razbora
- 2 glonojady (syjamski i zbrojnik)
oraz mnóstwo gupików (na początku było ich parę a teraz jest po prostu pełno mnożą się jak głupie)

Myślę o tym żeby zostawić ok.10 gupików (same samce), razbory oraz neony. Może coś jeszcze dokupić??
Może ktoś ma jakieś inne propozycje ?  Grin Grin
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 04, 2007, 08:42:46 »

kosiarki i glonojada syjamskiego musisz oddac jak najszybciej, zbrojnik moze zostac ale tylko do momentu jak jest malutki Cheesy szkoda ze masz 2 gatunki neonow.. lepszym rozwiazaniem byloby trzymanie jednego gatunku neonkow, stadko razbor, jakies otoski i np. kiryski karlowate Good !

8317910

Kari
Zainteresowany
**

xD

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 04, 2007, 08:48:25 »

Jeden gatunek neonów mogę oddać ale z kosiarkami i syjamskim to będzie problem.. Undecided A jak najlepiej pozbyć się gupików?? Bo też nie mam dla kogo oddać a mieszkam w małej miejscowości i nawet nie mam możliwości sprzedaży ich Sad
bakuMGK
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 04, 2007, 08:51:23 »

wystaw jakies ogloszenie na nie czy cos takiego !! musisz sie postarac troche zredukowac ilosc gupikow, bo strasznie brudza wode no i te kosiarki i glonek.. zeby ci do glowy nie przyszlo spuszczac ich w kiblu..popytaj, poszukaj a na pewno ktos sie znajdzie Grin

8317910

Kari
Zainteresowany
**

xD

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 04, 2007, 08:58:34 »

Hehehe właśnie miałam taki zamiar (spuścić je) ale szkoda mi ich  Tongue Ale już wiem co mam robic  Grin Grin A jak myślisz jak pozbędę się tych ryb to mogę coś jeszcze dokupić? jakieś otoski, parę neonów i razborek czy już za dużo będzie?
bakuMGK
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 04, 2007, 09:14:18 »

powiedzmy 10neonkow, z 5-6 razborek i ze 3 otoski i bedzie dobrze Cheesy

8317910

paupuk2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 04, 2007, 17:13:47 »

powiedzmy 10neonkow, z 5-6 razborek i ze 3 otoski i bedzie dobrze Cheesy

No tylko nie dokupuj po tyle tylko zostaw taka liczbe  jak napisal bakuMGk chociaz niewiem czy nie za duzo tych neonkow ja bym dala 8 Wink
Kari
Zainteresowany
**

xD

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 07, 2007, 00:12:03 »

Teraz mam 9 neonków, 5 razbor, 4 kosiarki i 2 glonojady (oddam je niedługo) gupików już się pozbyłam  Tongue
Ale muszę chyba restart w akwa zrobić ;/ bo trochę mi nie wyszło Tongue
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: