Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie o GURAMI  (Przeczytany 1504 razy)
Hellmans
Zainteresowany
**

« : Maj 17, 2007, 18:27:47 »

Cześć! Mam małe pytanko. W moim aqua mam miedzy innymi 4 gurami (2 niebieskie 2 zółte). Niebieskie są jeszcze młode, a żółte maja około 8 cm i napewno ponad rok(parka). Wszystko do dnia wczorajszego było wporzadku. Panował spokuj i harmonia.Na dzien dzisiejszy wszystkie gurami podgryzaja samiczke żółta, w tym jej partner. Dlaczego zaczeły ja ganiac?Czy coś z nią jest nie tak? Ma lekko zaokrąglony brzuszek, tydz\ien temu przełorzylem parke do kotnika (parke, potem na noc zostawilem w kotniku samego samca, nastepnego dnia dorzucilem samiczke i były tam 2 dni i nic, oczywiscie wody na 15 cm temp 2 stopnie wyrzej na 28stopni i nic). Co jest przyczyna takiego zachowania ryb?

Regards: Hellmans

wiedzmin22
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 17, 2007, 18:47:30 »

to że ją podgryzają to to nie oznacza że będziesz miał tarło. po prostu zwykła agresja ryby dorastają i zmieniają wobec siebie usposobienie. aha - gurami nie łączy się wpary. jeśli masz dwa samce to jak dorosną to będzie jeszcze gorzej.

126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)

zbrojniki:
- samiec 10 cm
- 2x samica 8 cm i 7 cm
- neon czerwony 20 sztuk

200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):

- 40 małych zbrojników 3 cm długości
- 60 neonów (narybek)
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Maj 17, 2007, 21:26:06 »

nie ma powodu do niepokoju. to normalne zachowanie u gurami.

Hellmans
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Maj 19, 2007, 20:56:46 »

Dzieki wielkie za odp.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: